Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 22 februari 2015

Ett uppvaknande

Vem är Gud och vad har jag för förhållande till religion och Gud? 

Jag gick i söndagsskolan som liten och har alltid besökt kyrkor men inte varit så intresserad av religionen. Det har mer varit intresserad av gemenskapen och historien.

Gud har till och med varit ett rött skynke för mig. 

När jag på allvar började titta på min situation i livet och det liv jag levde och min vägen till förändring började jag se saker. Jag började se sammanhang och jag började se att det som religionen stod för handlade om sätt att förhålla sig till livet. Jag började se Bibeln som en kunskapsbok och jag förstod att det jag lärde mig i livet idag bygger mycket på gamla kunskaper. Allt blev mycket tydligare och allt började bli begripligt. 

Så var det detta med Gud. Gud vad är det och hur skulle jag förhålla mig till det?  Jag trodde inte på Gud.  

Jag insåg efter ett bra tag hur inskränkt jag varit. Jag försökte att se personen Gud som någon som var ovan för mig och utanför mig. Just därför blev allt annat också obegripligt och lite tokigt. 

Men det var ju inte så. Jag hade fattat tokigt hela tiden. Religionen handlade om levnadsregler och det var ju jag som var Gud, mitt undermedvetna. Kanske är då djävulen egot. 

När jag sett allt detta blev allt begripligt och jag kunde se allt från ett helt annat håll. Jag har burit på en skatt hela tiden men jag har saknat instruktionsboken. Jag har haft tillgång till allt men inte förstått det. 

När jag inser att mitt sätt att se på saker är det som är viktigt i mitt förändringsarbete och att det är där lösningen finns så blir mycket annat också mer klart. Karma det är samma sak. Vad är karma egentligen jo en del av mitt undermedvetna. 

Har du vaknat upp och helt plötsligt kunnat se saker på ett helt nytt sätt?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948