Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 26 februari 2015

Håller du dig tillbaka?

Livet blev inte som du önskade och drömde om som ung. Allt det där som skulle hända hände inte eller visade sig inte vara bestående. Drömmarna, lusten, passionen var tog allt det vägen. Nu sitter du där och varje ny dag ser ut som dagen innan och alla andra dagar. Samma tråkiga program på tv och barnen som inte hör av sig. Den som sitter bredvid dig säger inte längre de där kärleksfulla orden och betygar inte sin kärlek till dig. Det var länge sedan ni rörde vid varandra.

Vad finns kvar och varför sitter du kvar? Vad får dig att acceptera att ha det just så här? 

Skulle livet bli just detta och inget mer? Visste försökte du länge att förändra men till slut så gick det bara inte. Nu sitter du fast i denna tynga lera. Var detta ditt livsverk? Är det dessa känslor och dessa tankar du ska bära fortsatt i ditt liv?  

Vet du vad du vill idag? Vad vill du egentligen? Om du vet vad du vill vad hindrar dig och vad är det då som får dig att bromsa upp och inte leva det liv du vill leva? 

Det finns ett svar och jag lovar det svaret har inte att något med att göra med något som är utanför dig själv. Det finns ingen eller inget som är utanför din kontroll utan du äger kontroll över allt. 
Kontroll över dina känslor. Kontroll över dina tankar. Kontroll över de handlingar och de val du gör. Även sådant du tror du inte har kontroll över äger du kontroll över. Sammantaget kontroll över hela ditt liv. 

Men ändå sitter du där och tror annat. Ändå hittar du argument för att din sanning är den enda sanningen. Ändå försvarar du den situation du sitter i även fast du inte tycker att det är bra. Du har slutat att ha hopp om din egen framtid. Du har slutat att leva. 

Alla har vi fastnat i något liknande. Ja jag menar alla. Vi tror att det inte finns något annat utan lever ett liv vi inte vill leva. Vi är fast i våra tankar och känslor. Utan tro på att vi har kraft och tro på vår förmåga. 

Självklart, sörj ett tag för det som inte blev som du tänkt dig. Det är bra. Men fastna inte i det också. 

Vägen till ett liv du vill leva äger du redan. Det är bara det att du ännu inte förstått det. Du tror att någon annan ska föra dig rätt men så kommer det aldrig att bli. 

Du är dömd att fatta dina egna beslut och att göra dina egna val. Du är dömd att staka ut ditt liv alldeles själv. Just för att du kan och ska.

Så vad hindrar dig idag att leva just ditt liv och det liv du vill leva? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948