Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 20 februari 2015

Mosaik

Jag är bara en liten del. Jag är bara en jätte liten del. Jag knappast syns. Ser man på mig så ser jag ut som många andra, lätt att förväxla. För den ovana ser vi kanske alla väldigt lika ut. 

Men en del är kantiga, en del är runda. En del är avlånga och en del är breda. En del är svarta en del är vita. En del är större och en del är mindre. En del är gula, bruna och till och med blå. En del är väldigt röda. Några skiftar färg hela tiden. En del är ljusa en del är mörka. En del är glansiga och en del matta. En del är nästan transparenta och en del är fyllda med glitter. Vissa vill göra sig mer synliga än andra och vissa samlar sig i särskilda grupperingar och antar samma färg.  

Alla är vi väldigt små men ändå bildar vi något väldigt stort i detta mosaikmönster av människor på denna jord. Tillsammans skapar vi mönster och beroende på var vi befinner oss i allt blir bilden vi skapar olika. Alla bitar behövs för att skapa helheten. Saknas det någon liten bit blir inte det vi skapar tillsammans lika tydligt.

Jag är liten men ändå stor. Jag är en del av allt och därför är jag viktig. Mina val och min plats jag väljer har betydelse för helheten. Mina val kan visa vägen för andras val och till och med göra så att helheten förändras till något helt annat.

Ta hand om er där ute du lilla som är så avgörande för det stora.

Hur ser din bit ut detta mosaik och i vilket sammanhang vill du vara en del av en helhet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948