Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 20 mars 2015

Bilden av mig

Jag är mitt eget varumärke. Bilden av mig skapar jag själv, ingen annan. Andra kan välja att uppfatta mig på sitt sätt, oftast styrt av vad jag gör men min egen bild av mig själv, den skapar jag själv. 

Hur skapar jag då min egen bild av mig själv? 

Allt jag väljer att fokusera på blir både medvetet och omedvetet bilder om mig själv som jag etsar fast i mig. Fokuserar jag på att jag kan göra saker så kan jag göra saker. Fokuserar jag på att jag inte kan göra saker då kommer jag inte heller att kunna det. Fokuserar jag på mitt utseenden eller min ålder och tycker att det är viktigt så kommer detta att bli avgörande för mig. Jag kanske tänker att jag är för tjock eller för smal, för gammal eller för ung. Allt jag fokuserar på att tänka, känna och göra bygger upp min egen bild av mig själv.

Alla mina tankar som jag väljer att ha i mitt huvud är de tankar som skapar min egen bild om mig själv och andra. Så vill jag förändra min egen självbild behöver jag ändra på mina tankar och mitt fokus.

Vill jag känna mig som en glad person behöver jag tänka på det som gör mig glad och tänka glad. Vill jag känna mig som en klok och eftertänksam person behöver jag tänka på det sättet och agera efter det. Vill jag känna att jag är en person som det går bra för i livet behöver jag tänka just att jag är en person som har det bra och det innebär att det går bra för mig i livet.

Vill jag känna mig ledsen och misslyckad så behöver jag tänka på sådant som gör mig ledsen och göra sådant som får mig att känna mig misslyckad. 

Spelet mellan mina tankar, mina känslor och mina handlingar agerar hela tiden. Jag kommer inte undan. Det finns där hela tiden och allt detta präglar hela mig, min egen självbild, vad jag tänker på, vad jag känner och vad jag gör. Processen pågår just nu och för en sekund sedan och även nu. 

Någon har sagt att att en olycka kommer inte ensam och det stämmer precis. Olyckan drar ner våra tankar och känslor till ett visst läge och det får till konsekvens att nya negativa saker kan hända just på grund av att jag befinner mig i det mod jag befinner mig i. Denna någon glömde däremot att säga att det är precis på samma sätt när det är tvärt om. En bra sak kommer inte ensam utan med en bra sak följer ytterligare bra saker. 

Om jag nu tänker att detta som ska komma inte är nått jag behöver sitta och vänta på utan jag ser till att det kommer genom att jag styr det dit. Då kommer det att innebära att om jag tänker på sådant som är negativt så kommer ytterligare negativa saker att hända och om jag tänker på sådant som är positivt så kommer ytterligare positiva saker att hända.

Är ni med mig!?

Så vad väljer du att tänka och har du själv en idé om att du äger denna fråga?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948