Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 26 mars 2015

Hitta hem

Det har slagit mig hur tydligt det är. Det verkar som vi alla behöver nå den vägen. Alla vet inte exakt vad de vill, alla verkar vilja komma hem, men vet inte hur. Komma tillbaka dit där allt började. 

För det verkar oftast vara så att något började för många i ett skede av deras liv.  Jag talar inte alltid om ett exakt datum utan oftast en del av livet. Oftast är det också så att det startade mycket tidigt. Vi  fick sår som inte riktigt läkt eller sår som inte ens börjat att läka. 

Dessa sår har sedan följt med under livet och bidragit till de strategier vi skapat. Dessa sår har följt oss, påverkat oss och i viss mån stämplat oss. Vissa mer andra mindre. Historien har hela tiden gjort sig påmind. 

Vägen tillbaka handlar då oftast om just detta. Det handlar om att gå tillbaka och granska vad som hänt. De handlar om att möta det som blev en så stark påverkan i våra liv och därifrån börja tänka på ett annat sätt. Acceptera för att gå vidare. Acceptera och välja ett nytt spår. Acceptera och göra nya val.

Många vill då gärna säger: "- Ja men det är inte så lätt!". Nej hade det varit lätt hade vi redan gjort det samtidigt som vi vet att inte göra något leder bara i en riktning och det är fortsatt lidande. 

Valet är vårt eget och vi får själva skörda frukterna av vårt val, ingen annan. 

Som oftast, kanske alltid behöver vi hitta hem och starta om men på ett annat sätt. I vissa situationer kan det också vara tydligt att vi stannat i vår egen utveckling just på grund av det som hänt. Vi är kvar där allt startade. Den lilla tjejen eller den lilla pojken. Tonåringen som började dricka eller vad det nu är. Vi är kvar där vi började att tappa greppet. Vi är kvar i vårt sätt att tänka. Vi är kvar i de känslor vi hade då. Vi är kvar i samma typ av handlingar och ageranden.

Skulle du behöva komma hem för att växla om och hitta en ny väg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948