Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 4 mars 2015

Jag en man

Jag är en man en människa. En människa av manligt kön. En man som är tänkande som försöker att få kontakt med alla mina känslor. Jag är en man som gör en massa olika handlingar. En del har varit bra för mig och andra en del har inte alls varit bra för mig och andra. Jag är en man som lär av det liv jag lever och väljer att reflektera för att förändra det som är mindre bra men även det som är bra. Jag är en man som lär mig att se vad som är inne i mig själv och vad som är utanför mig själv. Inne i mig har jag mina tankar och känslor. Utan för mig själv finns det sådant som påverkar det som finns innanför mig själv och som det som är innanför mig själv lär att förhålla sig till det som är utanför mig själv. Jag är en man som väljer att sätta mål som jag sedan arbetar för att följa. 

Jag är också man och pappa och jag är successivt lärt mig att vara pappa till mina barn. Jag har gjort många fel men jag har också gjort många rätt. Att vara pappa innebär att finnas där för barnen även när de är vuxna. Inte på deras villkor utan på villkor som är bra för både mig som pappa och de som barn/ vuxna. Min dörr står alltid öppen oavsett.

Jag är också man och partner. Jag har inte alltid varit framgångsrik i mina partnerrelationer med kvinnor. Jag har med tiden fått lära mig att för att bli en bra man i en relation behöver jag också bli en bra man i relation med mig själv.

Jag är man och vän. Som man och vän har jag relationer både med kvinnor och män. Tidigt i mitt liv hade jag som man lättare att ha relationer med kvinnor än med män. Allt eftersom tiden gått och jag blivit mer i balans och mina syften blir klarare har jag successivt blivit bättre på att ha bra vänskapsrelationer med män. Med män har jag lärt mig att det djupa samtalet har rätt att få plats även där.

Jag är också man och arbetskamrat, föreningskamrat och har andra typer av kamratskap som är på en annan nivå än vänskapsrelation. Dessa relationer har blivit mycket varmare och enklare när jag också varit kamrat med mig själv.

Jag är också man och barn till mina föräldrar. Mina föräldrar lever inte längre. Jag har lärt mig att jag idag helt och hållet har ansvar för min nya historia och att det var dessa två människor som skapade mig till denna värld. Tack min mamma och min pappa. Jag är man och vuxen nu.

Jag är man och har relation med mig själv. Att vara man och ha en relation med mig själv har varit det svåraste. Jag har klivit ner i många gropar och jag har fått klamra mig upp igen. Jag har begått en massa misstag men jag har också gjort många saker som varit bra. Det pågår en kamp i mig mellan min historia, mitt nu och min framtid som jag successivt lär mig att hantera och där jag insett att vara tacksam för det som är och sker just nu övervinner allt annat.

Jag är en man en människa av kött och blod och gör så gott jag kan.

Vad är du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948