Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 29 mars 2015

Kroppen i harmoni

Ibland vill inte min kropp hänga med. Helt plötligt gör det ont både här och där. Det känns mer än vanligt och särskilt när jag också är förkylda.

Jag börjar bli äldre och kroppen hänger inte med som förut. Jag tränar inte lika mycket som tidigare och det faktum att jag inte rör mig lika mycket som förr.  Detta är en del av förklaringarna. 

Men jag tror också att jag accepterar idag att mer lyssna på kroppen när den säger stopp. Förut hörde jag inte orden och hade svårt för att dra ner på farten och sakta in. Kanske för att jag då klarade bättre av att stå emot eller för att jag då var för osmart att inte lyssna på vad kroppen ville säga.

Idag orkar jag inte lika mycket att stå emot utan tillåter, även i tanken att nu är det bara att ta det lugnt. Jag behöver inte stressa att gå till jobbet eller stressa att gå ut bara för att det är fint väder. Istället stannar jag inne och tar det lugnt. Jag tillåter mig att vara sjuk.  

Jag säger inte att det är lätt. Min rastlöshet sitter i hjärnan även fast kroppen vill tro att det är där.  

Samtidigt är kroppen helt fantastisk som ändå kan läka så bra. Jag har en axel som opererats och nu sakta finner vägen tillbaka tillsammans med lite sjukgymnastik och träning. Jag har en blånagel som gjorde att jag knappt kunde gå som nu släppt taget och en ny som sakta tar form. Knäna är lite svaga men hittar nu ny styrka genom balanslövningar. Ryggen på samma sätt där nya muskler får träning för att stödja och hjälpa till. 

Kroppen är fantastisk men jag behöver vara vaksam på att ta hand om den. Det är som med min bil. Om jag inte sköter den kommer den att gå sönder och bli obrukbar. Min kropp behöver omvårdnad och omsorg på samma sätt som min själ. De lever i symbios och harmoni tillsammans. Samtidigt är det en del av min egen balans. Balansen mellan mina tankar, mina känslor och mina handlingar samt balans i min kropp. 

Jag är tacksam över min kropp och mitt liv. Jag är tacksam över att jag kan skapa en balans i harmoni med mig själv. Ibland är det svårt att förstå att jag fått tillgång till allt detta. Att jag har fått tillgång till mig. 

Tack!

Är du i harmoni med hela ditt liv och din kropp? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948