Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 23 mars 2015

Negativ vs positiv

Jag tror mig kunna säga att alla vet att om vi känner oss glad så känns det mycket bättre och allt blir enklare jämfört med om vi inte är glad. Alla vet att om vi tänker positivt blir allt mycket enklare än om vi tänker negativt. Alla vet att att om vi gör saker som är roliga så får vi en känsla som är glad och vi får positiva tankar jämfört med om vi gör sådant som är tråkigt. 

Alla vet och jag tror att alla någon gång upplevt något som påminner om detta, ändå gör vi inte på detta sätt utan oftast fokuserar vi på känslor som är negativa. Vi gör många gånger sådant som känns tråkigt och vi tänker på sådant som är negativt. 

Hur kan det vara så? 

Jag minns, i perioder att jag tyckte att andra skulle verkligen få veta hur jag led och hur tufft det var så därför valde jag, inte glad. Det låg således i mitt sätt att tänka, just då en strategi för varför jag gjorde som jag gjorde. Jag har också sett hur människor fokuserar på det som de inte har eller det som de inte fått. Jag ser människor som sliter något oerhört med det som varit, som om de hade möjlighet att ändra på det. Jag ser människor som lider idag och ägnar mer tankar på att de vad som ska hända sedan, istället för att ta hand om det som händer just nu. Jag var en av dessa personer.

Det ligger, som jag sagt tidigare, dolda eller synliga strategier för våra val som gör att vi agerar som vi gör. Det är inte möjligt och heller inte rimligt, om det är som jag tror, att alla vet om allt detta och ändå agerar vi precis tvärt om vi inte gör det för att vi vill. Vi gör ett val, medvetet eller omedvetet, men ändå ett val.

De ska minsann få se! Tänk om jag blir glad vem är jag då? Blir jag glad så är fallet större till att bli inte glad igen! Så mycket jag fått lida är det inte rimligt att jag är glad! Mina föräldrar är orsaken till allt detta så jag kan inget göra åt det. Jag är fördömd. Det är för att jag har sådan otur. Det är chefens fel att jag fick sparken. Det är någon annans fel. Det han sa då har jag burit i mig sedan dess och hindrat mig till allt. 

Jag tror säkert ni kan rada upp en massa kommentarer och anledningar till varför ni idag är som ni är. Jag kunde det också men jag lärde mig efter ett tag att det inte är någon mening alls om jag vill förändra mitt liv. Det bidrar bara till att fortsätta konfirmera det liv jag redan har.

Så vad tänker, känner och gör du? Varför tänker känner du och gör då? Om du hade möjlighet att tänka, känna och göra på ett annat sätt hade du då gjort det? Om det är en skillnad, vad hindrar dig?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948