Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 30 mars 2015

Revolution

Tror jag på något och vill ha en förändring men upplever att jag sitter fast kanske det behövs en stor kraft- en revolution. 

Inget kan hålla mig kvar men ändå sker ingeting. Jag sitter fast i mina egna eviga hjulspår som får hjulen att snurra runt, runt utan att jag kommer frammåt en ända millimeter. 

Då är det ändå något som saknas. 

- Vill jag det tillräckligt mycket?
- Har jag nytta av att vara kvar i det jag är i idag?
- Är jag rädd för de effekter det får i det jag vill uppnå?
- Finns det en rädsla att jag tappar min identitet? 
- Har jag rätt syfte med det jag vill uppnå?

När mina tidigare försök till förändringar enbart leder till nya misslyckanden är det något som sitter i vägen. Oftast handla det om att jag inte gjort mitt arbete med mig själv tillräckligt grundligt. Jag har inte varit tillräckligt ärlig.

Krafterna som vill bevara det gamla och konservera det som redan är, är stora. Ibland behövs det en större kraft än den jag själv äger för att orka stå emot. Jag behöver någon som kan visa vägen i min egen revolution. Jag behöver en tillfällig ledare. 

Ska jag göra revolution kommer det också att innebära att det finns andra inklusive mig själv som inte vill det jag vill. Det kommer att finnas stora krafter som vill hålla mig tillbaka till det som är och varit.

Kraften och tänket för att kunna stå emot denna trygghet och behovet av nytt tänk behöver vara större och mer annorlunda än den kraft och det tänk som skapats att hålla mig kvar.

I dessa lägen behöver jag någon som kan betrakta och skjuta hål på mina spel och strategier. Jag behöver hjälp av någon som inte stryker mig medhårs utan har de främsta vapnen för att kunna bekämpa mitt ego. För mitt ego vill hålla mig kvar i det gamla. 

Jag är för svag och mitt ego är för starkt i dessa situationer. 

Det mod jag själv måste skapa är modet att våga fråga någon annan. Modet att erkänna att jag inte klarar att förändra mig själv. Modet att be om hjälp. Hjälp att  stå vi barrikaderna och faktiskt genomföra min egen revolution.

Känner du att du sitter fast och skulle önska en revolution? Vad hindrar just dig från att agera?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948