Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 4 april 2015

Känslan av återseende

Det finns saker som återkommer och som berör mig varje gång. Jag märker hur starkt jag blir berörd och hur det påverkar mig. Jag har också märkt att jag många gånger strävar mot att komma dit. 

Känslan av återseende och att möta något bekant. 

Troligen är den känslan starkare än många andra samtidigt som jag haft strategier i livet som bidragit till precis motsatsen. Jag satte mig ner här för någon vecka sedan och kunde konstatera att jag bland annat flyttat 20 gånger i mitt liv. Jag har haft många kärleksrelationer och jag har barn med mer än en kvinna. Jag har bytt arbete flera gånger lika så med en del av mina vänner. 

Ändå är det känslan av återseende och att ha en historia ihop som gör mig lugn och glad. Det blir som värme i min kropp. 

Idag är jag på mitt sommarställe. Det finns en historia här som är lång men därmed inte sagt att den är okomplicerad. Men det finns en historia som troligen också får mig att känna känslan. Jag blir lugn och jag finner något .

Jag kan se att detta med att känna igen drar sig tillbaka från den tid jag växte upp. Det fanns en känsla av uppbrott och det fanns en känsla av att inte vilja hålla sig kvar vid något gammalt som kunde väcka upp gamla känslor. 

Vi tappade tyvärr de goa känslorna men lärde oss att hänga oss fast vid de mindre goa känslorna. 

Sedan dess har bevarandet av något som varit gammal och som burit på en historia känts viktigt. Särskilt om jag själv varit en del av dess längtan och dess drömmar. 

Senare år har jag också valt att även komma ihåg och möta den del av min historia som varit mer kantad av sorg speciellt den där jag själv varit bidragande till sorgen. Det har känts viktigt att bekräfta för att acceptera. Viktigt för att gottgöra och förlåta. Viktigt för att förstå att även det är en del av min historia. Även det har då chans att förvandlas till något bra. 

Vad i ditt liv ger dig en go känsla? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948