Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 9 april 2015

Magkänsla

Magkänslan vad är det? Vad menar vi när vi säger att vi följer magkänslan? Magen, hjärtat, lusten eller vad vi nu använder för ord, vad menar vi och är det så bra? 

Fundera ett tag på vad som hänt när du använt dig av din magkänsla! Har det alltid blivit bra? 

Jag gick på känslan när jag var i mitt bekräftelse och kärleksberoende. Känslorna styrde för att få de snabba kickarna. Känslorna styrde och slängde mig in i korta kickar för att stilla oro, korta kickar för att känna självkänsla. Hade jag ägnat mina känslor tankar och avvägt mitt beslut hade resultatet troligen blivit något annat. 

Mannen som slår, mannen som super eller tar droger. Kvinnan som är rädd, tränar eller jobbar för mycket. Någon som fastnar i spelberoende och tror att känslan infinner sig snart så att turen vänder. Alla går de på känslan som handlar om rädsla av något slag. Rädslan att känna samtidigt som de känner väldigt mycket och agerar på det.

Känslan att inte våga se svagheten i oss själva, känslan att tro att alla svarta tankar är förbjudna. Känslan att undvika allt som är mörkt. 

Om känslan styr finns det en risk att våra beslut blir obalanserade och därmed våra handlingar. 

När jag var som mest i obalans var min känsla åt helsike. Den fortsatte att eskalera och förde mig in i felaktiga beslut. 

Ibland brukar vi säga att ett problem kommer inte ensamt och det är precis vad detta handlar om. Känslor styr känslor som leder till nya känslor. Tankarna har inte en chans. Handlingarna blir därefter. 

När vi hittar balansen eller strävar efter balansen genom en bra mix av tankar, känslor och handlingar blir oftast, kanske alltid våra beslut bra. Det är inte alltid vi kanske tänkt rätt men besluten har, med de förutsättningar vi har blivit väl grundade. 

Alla har vi känslor, absolut alla och alla har också kontakt med sina känslor. Däremot är det inte säkert att alla vet hur de ska visa detta, så att andra förstår. 

Beslut som du fattar när blir de bäst för dig? När har dina beslut inte blivit lika bra? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948