Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 12 april 2015

Tillbaka

Vi stänger dörrar och försöker glömma. Vi göra allt för att försöka dölja för att inte minnas. Vi till och med slutar att tänka på det. Ändå blir det inte någon skillnad. 

Det finns kvar. Tankarna kommer tillbaka och allt finns kvar. 

Det som hänt och det som vi gjort. Det som andra gjort och hur saker har blivit. Sorg och längtan, skuld och skam. Allt finns kvar och gömmer sig i bakgrunden. Allt finns kvar och minsta lilla antydan väcker allt till liv igen. 

Allt, precis allt kommer tillbaka igen. Inget slipper jag undan.

Så länge jag inte gjort upp med det jag gjort eller någon gjort eller vad som hänt kommer det tillbaka. 

Det finns i våra tankar. Det finns i våra drömmar. Det finns i vårt fokus. Tydligt eller dolt så finns det där.

Inget kan få bort detta genom att tro att vi kan runda det som skett. Det är som skuggan en solig dag, den följer med oss vart än vi går. Tiden läker inget. Tiden aderar men läker absolut ingeting.

Allt kommer tillbaka. 

Både det som är fyllt av gladje eller sorg kommer tillbaka. Är vi onda eller ödmjuk mot oss själva eller andra kommer det tillbaka. Allt kommer tillbaka som en bumerang. 

Smärtsamt eller tacksam. Våldsamt eller ödmjukt. Brutalt eller kärleksfullt. Allt studsar tillbaka i olika hastigheter och på olika sätt. 

Hur jag väljer att hantera mig själv genom  att acceptera och att bearbeta styr hur duktig jag blir på att ta emot det som kommer. Träning och åter träning visar hur framgångsrik jag blir. 

Det finns många metoder och namn för hur vi ska göra för att lyckas bära och ta emot. Resultatet leder alla till samma sak. Kärlek till mig själv och andra. Metoderna är enkla och budskapet med, det är alltid besluten och att gå till handling som försvårar det hela. 

Mycket har kommit tillbaka i mitt liv. Oftast är det de dåliga sakerna jag sett även fast de goda kommit med samma kraft. Båda har jag däremot varit en pappa till.

Hur duktig är du på att fånga det som kommer tillbaka? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948