Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 21 april 2015

Vänlig

Vissa har förstått andra använder det på felaktigt sätt många använder det inte alls. Vi har allt att vinna även mot vår fiende. Om vi inte inser detta finns det enbart en förlorare och det är vi själva. Allt annat utan detta leder oss fel väg.

Det betyder inte att vi inte får bli något annat och att reaktioner är otillåtna eller förbjudna. Det betyder inte att vi inte får använda hela vårt känsloregister. Att få ut alla negativa känslor och reaktioner är befriande och kanske viktiga att få släppa ut. Annars finns det kvar i våra kroppar. Men det finns alltid ett pris vi får eller vi fått betala för detta. Priset att vi inte från början tagit hand om oss själva. Att reagera och bli ilsk betyder att någon annan eller något annat kommit åt något som vi lagrat i vår kropp.

Saknar vi vänlighet mot oss själva och andra kommer de andra krafterna att vinna. Särskilt om det handlar om de negativa känslorna och krafterna.

Vänlighet handlar om kärlek. Vänlighet handlar om ödmjukhet, vänlighet handlar om respekt, vänlighet handlar om en grundsyn mot andra, vänlighet handlar om utveckling, vänlighet handlar om förlåtande, vänlighet handlar om välkomnande, vänlighet handlar om att älska sig själv och andra, vänlighet handlar om att se andras behov lika stora som mina. Vad betyder vänlighet för dig? 

När min grundvärdering är att hjälpa alla även mig själv balanserat får mitt ego inte lika stor chans att kontrollera och styra. När min grundvärdering är att alla människor i botten lever i kampen mellan kärlek och brist på kärlek ökar min respekt. När min grundvärdering är att välkomna även min fiende minskar jag både på min egen och andras rädslor. 

Vänlig har jag varit men inte alltid med rätt syfte. Det betyder inte att jag alltid har varit vänlig för det har jag verkligen inte, tvärt om. När vänlighet varit ett medel för att få något annat som uppmärksamhet, bekräftelse, medlidande, självuppoffrande eller andra obalanserade karaktärsdrag har det alltid misslyckats och jag själv har blivit en förlorare. 

Hur förhåller du dig till mötet med andra människor? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948