Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 4 maj 2015

Besserwisser

Veta allt och veta mer. Göra allt och göra bättre. Ha åsikter om precis allt. Kommentera allt och ha varit med om allt och gärna något mer och något bättre. Hörs över allt och över alla. Fördömer det som andra gör även om han själv gör det i smyg. 

Till en början kan det upplevas som charmerande och kunnigt. Efter ett tag märker man att det aldrig tar slut. Det finns åsikter om allt och alla. Det tystnar aldrig. 

Till slut är det ingen som orkar lyssna mer. Han tar allt utrymme. Till slut går alla och han står själv kvar. 

Besserwissern har tagit sin plats och nu står han till slut där själv. Ingen annan orkar med honom, i bästa fall inte ens han själv. 

För honom eller henne kan det ta ett helt liv och ändå inser han eller hon inte vad det var som hände. För andra kan det hända att insikten kan komma tidigare och då finns det en chans att han eller hon kan göra något åt det. 

Jag skapade min kontroll genom att ha åsikter om en massa även om sådant jag inte visste. Jag gjorde mig märkvärdig och jag fördömde. Jag lät andra förstå att jag kanske visste. Jag hade en undermedveten plan om att ha kontroll och att ta fördel för att aldrig mer bli sårad. Jag såg det inte då utan först för några år sedan. 

Strategin var värdelös. Detta gjorde mig bara mer och mer ensam. 

Jag visste inte hur jag skulle fånga kärlek inom mig. Jag trodde att min kropp skulle fyllas med annat. 

Har du en sådan beteende som jag hade? eller har du själv hitta vägen därifrån? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948