Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 14 maj 2015

Djävulens öga

Vägen in ser lika dan ut som vägen ur. Vi måste alltid möta djävulen i porten.

I kaoset gör vi allt för att slippa känna och slippa stå ut med smärtan, smärtan av den ångest som kommer i form av känslor av t.ex. ensamhet eller att kroppen reagerar med kraftiga hjärtslag, svettningar och yrsel. Smärtan kan vara olidlig och det vi gör för att slippa lida skapar en etter värre backsmälla dagen efter. Djävulen har visat sitt ansikte.

På samma sätt, eller liknande sätt kan vi känna när vi är på väg ur ett kaos. När vi valt att ta hand om oss själva, jobbat medvetet för att hitta andra vägar i livet. Vi lycka ta bort beroendet men under ett tag är smärtan som vi ville undvik kvar. Det var beroendet som fick konsekvenser för oss och som fick oss att göra ett viktigt val. Nu har vi bara den ursprungliga smärtan kvar att ta hand om. Förut var kampen att kämpa mot smärtan, nu är kampen att kämpa oss igenom smärtan. Ta reda på grundorsaker till att det smärtar. Då möter vi djävulen igen när vi är på väg ut. Vi måste, för att lyckas, titta djävulen i ansiktet en gång till, hur ont det än kan göra.

Nej vi håller inte på att bli galna. Känslan är påtaglig att det skulle kunna vara så.Vi  hittar bara ett annat sätt att ta hand om smärtan så att vi slutligen kan lösa vårt problem.

Om vi bara visste, från början att det var så här enkelt att överleva. Om vi bara visste hur vanligt detta är. Vi gör allt för att slippa smärtan som många, kanske alla får någon gång i livet. Vi tror att vi är ensamma och att vi kommer att bli avslöjade. Vi är så rädda. 

Ändå är det just så här det ska vara. För att en gång för alla bli av med smärtan behöver vi möta smärtan. Vi behöver möta djävulen, se djävulen i ögonen, stå kvar tills djävulen själv viker undan. Kampen går inte att vinnas på annat sätt. Du kommer att vinna bara du väljer att stå kvar. 

Har du mött djävulen både på väg in och på väg ut? Eller står du kvar där inne och inte vet hur du ska göra för att bli fri? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948