Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 21 maj 2015

Mod till förändring

Hur öppen är jag till att vara i nuet och vara tacksam för det jag har utan att jämföra? Hur öppen är jag till förändringar som avviker från mitt tidigare sätt att tänka och gamla rädslor? Hur mycket vilar jag kvar i min gamla box och hur mycket är jag beredd att möta i en annan box? 

Spontant skulle jag först vilja säga att jag är beredd till mycket och jag har rört mig från en box av hemligheter, lögner och självcentrering till en annan box av ärlighet, öppenhet och självorientering. 

Men om jag granskar riktigt djupt ser jag hur mina gamla värderingar, mina gamla spöken och mina gamla strategier och innötta karaktärsdrag är där och pockar på uppmärksamhet. De finns där och troligen kommer de aldrig att lämna min kropp. Varje dag behöver jag vara uppmärksam på gammal inlärning om jag vill få andra effekter än de effekter jag fick förut. 

Hela jag vill gå den enkla vägen genom att glömma allt nytt jag lärt mig för att smita undan det som ändå ibland fortsätter smärta. Detta är en del av mina dagliga reflektioner och lärdomar. Många år av tidigare inlärning tar många år av ny inlärning för att förändra. 

Förändring är något som jag själv behöver acceptera och tillåta. För att förändra behöver jag också veta var jag vill gå. Hur jag vill känna, hur jag vill tänka och agera. Förändring är en mognadsprocess för att vara beredd att förändra behöver jag vara beredd att ta avsked från något. Jag behöver säga farväl för det som varit för att öppna upp för något nytt. Att både ha kvar det gamla och öppna upp för något nytt kommer enbart att leda till att bevara det jag vill ifrån. I ett avslut skapas nämligen utrymme för något nytt. Jag behöver således ha mod att släppa och mod att möta det nya.

Hur mycket vilar du kvar i det gamla och hur öppen är du att våga möta det nya?






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948