Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 22 maj 2015

PMS

Det finns stunder kanske rentav dagar då det inte känns som det ska. Magen känns och humöret känns. Det är något oförklarligt och det finns bara där. Egentligen märker jag det i situationer jag vanligtvis inte alls tycker är besvärliga, men just då kommer känslan av att inte vara förstådd, känslan att bli missuppfattad och uppfattad som en annan än vad jag själv tycker att jag är. Det kryper i kroppen och det upptar mina tankar. Jag blir extra känslig. 

Det är inte en sådan dag då jag känner att inget kan rubba mitt känsloläge. 

Jag tror att jag i dessa stunder är Pre Män Sensitiv. 

Självklart handlar allt detta om min balans och egna tankar och handlingar som leder till olika känslor. Om jag har perioder, det vet jag inte och om det handlar om hormonella förändringar. Vissa säger att det kan vara så även för oss män. Jag ska inte fördjupa mig mig i detta för det vet jag inte så mycket om. Oavsett vad det kan vara så blir det förklaringar och ursäkter. Jag är fortfarande en kännande och tänkande människa och jag gör mina val. Mina handlingar och tankar är enbart mina även fast de kan få skjuts av hormoner och annat.

Att skylla på andra och annat leder inte mig själv närmare mig själv utan längre bort. Det kan vara så att det som är runt mig eller starkt påverkar mig gör det svårare för mig men det är aldrig en ursäkt. Möjligtvis förklaringar och även dessa har jag ju inte så mycket glädje av.

Negativa känslor handlar mycket om inlåsta tankar utan öppning och handlingar som inte blir av eller som jag gör tokigt. Dessa styr jag över helt själv.

När jag är ärlig med det jag känner och tänker just här och nu, utan förklaringar och ursäkter, skapas också en möjlighet för mig att hitta en väg därifrån, om det är det jag vill.

Hittar du på en massa förklaringar och ursäkter för varför du är som du är i olika situationer? Förklaringar som ska lindra det du gör? Vad är din känslan när du gör så? Vad skulle du ha velat göra istället?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948