Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 1 maj 2015

Val

Våra måsten. Oj vad många måsten vi har. Jag måste äta och jag måste arbeta och jag måste gå ner i vikt och jag måste gå upp i vikt. Jag måste ringa eller träffa mina vänner och jag måste läsa och jag måste börja träna och jag måste städa. Jag blir trött bara av att skriva alla måsten. 

Tänk ändå så är det egentligen oerhört enkelt. Jag måste inte alls så mycket. Egentligen finns det bara två måsten resten är vill utifrån dessa två måsten. Det ena måstet styr jag inte över och det andra har jag full kontroll över.

Det viktigaste i mitt liv är att jag fattar beslut om vad jag vill och sedan genomför det. Om jag inte genomför det jag fattat beslut om så saknas det ett beslut. 

Principen med våra beslut är enkel och ungefär så här "If not with life, leave it!". Vi behöver fatta beslut som får oss att leva. Beslut som konfirmerar ett ickeliv eller för oss bort från vårt eget liv i sig kommer att få oss att sluta leva och få oss bittra. Ett sådant beslut gör oss till ett offer för omständigheterna och till slut dör vi. 

Jag var på väg dit, på min resa. Jag förintade successivt mig själv vilket var det pris jag fick betala i min jakt på det som jag redan hade men som jag just då trodde jag aldrig hade fått. 

Kampen mellan våra inre tankar och yttre händelser kommer aldrig att upphöra så länge jag fattat beslut om att den kampen ska fortsätta. Att låta beroendet till den yttre världen vinna gör mig till en förlorare där mitt levande liv till slut upphör. Varför? Jo för att jag har inte kontroll på den yttre världen. Tillåter jag världen utanför mig själv att styra mig är det som jag är ockuperad av en yttre makt som jag hela tiden behöver anpassa mig till. Jag blir styrd av andras godtycklighet, jag blir styrd av andras beslut och handlingar , jag blir styrd av andras lynnighet, jag blir stressad i min jakt att anpassa mig till de yttre händelserna och jag behöver i varje sekund bevaka vad som sker utanför mig själv. 

Ett beslut som kommer att leda till min egen död.

Släck ljussignalerna från det som kommer utanför oss själva kommer att innebära lugn även fast många kanske har svårt att tro det. Signalerna kommer tid till annan att ändå försöka ge sken av sig men betrakta dessa som släckta. Ta intryck från ljuset utanför men fatta dina egna beslut som leder till ditt liv. Vi gör inte alltid rätt och fattar inte alltid rätt beslut och det är ok. Det är vi själva som också får ta konsekvenserna av dessa beslut. Andra kan ha åsikter om våra beslut och handlingar och det är ok. Ibland kanske vi också vill fråga andra med anledning av våra egna beslut. Ta intryck men värdera sedan de svar du fått och fatta dina helt egna beslut. Allt ljus som kommer från signalen utanför dig själv har skapats av någon som inte är du och som har helt andra erfarenheter än du med sin rädslor och sin historia. Lyssna, ta emot och tänk på det som kommer från någon annan men värdera det du fått utifrån dig själv. 

Hur mycket är du beroenden av vad andra tänker, känner och gör? Är det bra för dig i så fall? 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948