Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 29 juni 2015

Bort i från mina tankar

Det finns saker som gärna låter sig dröja kvar. Saker som inte riktigt vill lämna. De liksom bara finns där och ska retas. Tanken är överens om att det för länge sedan är glömt men känslorna vilar kvar. Det kan handla om en kompis som slutat att höra av sig, en skuld som den känns att den ännu inte är betald, en missuppfattning eller ett missförstånd som vilar kvar. Det kan handla om en ursäkt som aldrig blev sagd eller en förklaring som aldrig blev uttalad. Allt vilar kvar och är i stunder inte sen att tala om det. 

I dessa stunder är detta ett svar på att det är något som jag ännu inte gjort upp med mig själv. Något som jag fortfarande väljer att bära på. Saker jag inte gjort eller där jag fortfarande väljer att känna skuld eller skam. I dessa stunder vet jag att jag letar efter orsaken hos mig. Vad är det jag gjort? Vad har jag sagt eller inte sagt. Ett gammalt karaktärsdrag som väljer att vila kvar för en stund. Jag letar fel i mig fast det troligen inte alls har med mig att göra idag. 

När det blir på detta sätt vet jag att jag har ett arbete att göra med mig själv. Jag vet att jag inte har gjort upp något med just mig själv. Jag vet att det finns saker som får detta något att vila kvar och den enda som kan förändra detta är just jag. Det har aldrig om vad den andra gjort eller inte gjort i detta skede utan enbart om mig själv.

När jag väljer att fokusera på händelser eller personer istället för att fokusera på vad jag själv gör eller inte gör väljer jag också att ta ett avsteg från mig själv. När jag väljer att inte släppa historien eller min oro om framtiden har jag gjort ett val, bort från mig själv. När jag väljer att inte släppa saker jag gjort eller saker andra gjort har jag inte heller gjort upp med min del i allt det som skett. 

Oavsett andras val är det mina val som avgör. Oavsett andras handlingar är det mina handlingar som leder mig närmare mig själv eller längre bort från mig själv. Oavsett har jag alltid hundra procent av min del i en relation att ta hand om.

Vad dröjer kvar i dig som inte vill släppa?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948