Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 25 juni 2015

Det är bra

Det är så svårt. Det är som det inte går att säga det. Det ska så mycket till för att ordet ska få sitt rätta värde. Det går ju inte bara att säga det. Säger jag så ska jag mena det. Andra ska inte tro att det är så om det inte är det. Jag lider så andra ska minsann få reda på det. Kraften i ordet är som att säga att jag älskar någon, det går inte om jag verkligen inte menar det. 

Ändå är det ok. Inte bra som man allmänt säger utan bra för att det är bra. När jag tänker efter så är det just i stunden väldigt bra. Jag har det jag behöver och mer än det och jag känner mig glad. Det är fint väder och vill jag har jag någon att ringa. Jag har ett arbete och jag kan ha semester. Jag styr mitt liv som jag själv vill. Jag har någon att tycka om och jag har mina barn. Jag bor på en plats som det är lätt att ta sig fram i och naturen finns precis bakom knuten. 

Jag har det bra och jag menar det. 

Egentligen känns det bra att säga dessa ord. Det händer något när jag formulerar de goda sakerna i min mun. Jag hör mig själv säga att jag har det bra. Jag ser andra ta emot mina ord om att jag säger att jag har det bra. Kanske går det att i alla fall för en stund lita på det och erkänna att det är så att just nu är det riktigt bra. Nästan oförskämt bra. Rent av fantastiskt.

Det som är är just nu, här och nu. Här och nu är det just bra på ett sätt som också känns bra. Både mina tankar och mina känslor uttrycker samma sak. Det är bra. Verkligen bra. Det finns något som övertygar att precis nu när jag säger det så är det f-n ta mig bra.

Tänk att det sitter så långt inne att erkänna för sig själv att det både i tanken och känslan är riktigt bra. Vad är det för spöken som har så svårt att erkänna detta?

När krafterna i oss kämpar om makten, tanken och känslorna, så är det alltid känslorna som vinner för den kraften är större. Dessa känslor går aldrig att lura. För att vara övertygande så behöver tanken övertyga känslorna så att känslorna går med på det som tankarna uttrycker. När det finns en bra balans mellan tankarna och känslorna samt att handlingarna följs åt hittar vi nya vägar.

Har du svårt eller lätt för att säga att du har det bra? eller du kanske är en person som alltid säger att det är bra men menar det egentligen inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948