Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 6 juli 2015

Barn

Jag brast! Jag gjorde inte det jag skulle. Jag skapade en repris på min egen uppväxt. Jag lovade mig dyrt och heligt att jag skulle skapa något annat. Jag skapade en replik. 

Mina barn är en skatt! En skatt som jag i perioder inte tog hand om som den skatt de är. Det var perioder jag satte mig själv före mina barn. Det var perioder jag satte mina behov före och skapade en obalans. Mina och mina kanske blir fel jag äger som inte men är pappa till dom och de barn som jag fick chansen att växa upp med under en period. 

När vi har barn har vi inte enbart oss själva att tänka på utan också de som är beroende av oss. Vi har fått förmånen att förvalta och föra livet vidare. Den förmånen innebär ansvar. 

Jag talar inte om att du ska offra dig själv jag talar om att du ska välja att ta hand om dig själv så att du kan ge dina barn så mycket du kan av din närvaro i dig själv och tillsammans med dina barn. 

Så gör vi inte om vi arbetar för mycket, aldrig skapar tillräcklig tid tillsammans, är otrogna, är beroende av droger, alkohol, träning, bekräftelse, spel, sex, övergrepp, våld osv.  Så gör vi inte heller om vi inte är i balans och inte har en bra kontakt med både hur vi tänker, vad vi känner och vad vi gör. Vi behöver a koll på vem vi är med andra ord 

Väljer vi att förvalta våra barn som vi tycker att vi själva blivit förvaltade och vi dessutom är missnöjd med hur det blev är vi helt ute och cyklar. Då behöver vi sätta oss ner och tänka om. Vi behöver sätta oss ner och fatta ett nytt beslut och gå till handling. För gör vi inte det låter vi våra barn ärva något vi själva aldrig velat ha. 

Är det så du tänker dig ditt föräldraskap? 

Inte jag men ändå steg jag fel. 

Mina barn är vuxna nu men jag tror vi ändå har en barriär att forcera. Idag får mina barn som vuxna hitta ett sätt att ta hand om sig själva så att de en dag inte skapar ett arv för sina barn. 

Vi ärver inte enbart utseende och sjukdomar vi ärver också beteenden som är det så kallade sociala arvet. 

Har du sätt att vara och brist på närvaro som har eller som kan smittas över på dina barn? Ta hand om dig och möt dina barn på nytt. Ta hand om dig och gottgör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948