Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 27 juli 2015

Gör dig frisk- förlåt

EÄltande och att leva kvar i vår historia påverkar inte enbart våra våra tankar och våra känslor. Att bära på gamla känslor påverkar allt i vår kropp och gör oss sjuka. Hela vårt totala system sitter ihop. 

Att bära på hemska minnen, hemska upplevelser och bitterhet får oss sjuka. Kroppen har en obalans som påverkar minsta lilla cell. 

För att inte bli sjuk behöver vi göra oss av med det som påverkar vårt system. Vi behöver ta bort det grus som gör att vårt maskineri kärvar. När jag formulerat det på detta sätt blir det på något sätt självklart. Saker som finns i oss som vi inte borde bära på påverkar oss så klart. 

Bär vi på saker som gör att vi inte lever ett liv fullt ut behöver vi göra oss av med det. Det finns också bara en person som kan göra det och det är vi själva. Vi behöver göra ett arbete för att detta ska ske. Vi behöver befria oss själva från gruset. 

Hur gör vi då för att bli av med gruset? 

Vi behöver arbeta med oss själva och komma till den punkt när vi kan förlåta de som vi tycker gjort något och be om ursäkt för det vi gjort. Vi behöver säga farväl till det grus som stört vårt system allt för länge. 

När gruset är bort kommer systemet sakta att läka och maskineriet kommer att fungera på ett helt annat sätt framöver. Risken för att vi blir sjuka minskar och de sjukdomar vi kanske fått har större chans att läka. 

Hjärna och kropp verkar i ett system och det är självklar att de påverkar varandra. Vi behöver ta hand om både kropp och hjärna. 

Vi kommer inte att ha ett bra liv om inte hjärnan är i balans. Vi kommer inte att ha ett bra liv om inte kroppen är i balans.

När jag lyckats förlåta och bett om ursäkt för allt det jag gjort kommer jag i balans och jag är då också mer beredd att ta hand om min kropp. För att min bil ska fungera väl och hålla länge räcker det inte enbart med att bara tvätta den och polera lacken. Jag behöver också se till att den får bra med smörjning, bensin, byta ut delar som blir trasiga, lagom med luft i däcken, däck som är hela och har mönster, köra den på ett snällt vis och att jag sköter den innuti. Då kan bilen leva mycket länge och må bra under resan. 

Jag skötte inte mitt inre vilket gjorde att jag inte tillräckligt skötte mitt yttre. Jag tog inte hand om mig. Både mitt rykte och min kropp fick slitag. Nu arbetar jag för att reparera båda delarna. 

Kan du känna att ditt inre också påverkar din kropp? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948