Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 10 juli 2015

Hur hittar jag kärleken?

Hur hittar jag min egen kärlek, för det är precis den jag talar om. Ofta när vi talar om kärleken är det kärleken till någon annan vi talar om men det börjar inte där. 

För att hitta min egen kärlek behöver jag ta reda på vad kärlek är och hur jag tänker mig att det är. Jag behöver titta på mig själv och känna in hur det skulle kunna kännas att ha denna kärlek i min kropp och i mina tankar. Jag behöver tänka tanken i ord vad kärlek är för just mig. Känna och tänka. Känna och tänka. Vad är det att ha kärlek i sig och känna kärlek till mig själv och vad gör jag för att visa min kärlek till mig själv och vad ska jag inte göra

Jag behöver tänka in vad kärlek inte är så jag förstår skillnaden. . 

Hur ser jag på andra med kärlek i mig själv och vad gör jag för handlingar när jag har kärlek i mig. Vad gör jag inte? Blir jag arg, stressad och stingslig eller blir jag tillåtande, förstående och kärleksfull!? Jag behöver sätta ord på mina agerande och mina känslor när jag har kärlek och när jag inte har kärlek. Jag behöver se skillnaden. Gör kärlek skillnad i mig?

Vill jag ha kärlek i mig måste jag också veta varför jag vill ha det och vad det skulle kunna innebära för mig. Är det självklart att jag vill ha det i mig. Var noga med detta och skriv gärna ner det för dig själv. 

När du skapat dig en bild om hur det skulle vara för dig att ha kärlek i dig i dina känslor, i dina tankar och i allt du gör är det dax att gå till verket.

Starta sakta. Överdriv inte utan försök med lite i taget. Du kanske väljer att le till det du gör och det andra gör. Möt andra med ett leende. Du kanske bara väljer att öppna dagen med att tänka idag är en dag med kärlek. Inget mer. Lite i taget bara för att känna efter och möta vad kärlek kan innebära för dig.

Du kommer att göra misstag och du kommer att ramla tillbaka till något som inte alls påminner om kärlek. Men fortsätt bara. Ny dag nya möjligheter. I går var i går idag är i dag.

Fortsätt så och se vad som händer. Ja jag vet det kommer att hända något men först när du slutat leta efter det som ska hända. Kärleken kommer steg för steg i dig. Du kommer att märka det.

Har du svårigheter och märker att du faller tillbaka så finns det olika sätt för att komma upp på spåret igen. Ibland behöver man ha någon som kan hjälpa till. Någon som du litar på och som du känner tilltro till. Ibland en kompis, ibland en mer neutral person som en terapeut eller coach.

Jag letade efter kärleken länge. Jag trodde jag funnit den i mig men desto mer jag letade desto mer förstod jag att jag egentligen inte alls visste vad kärlek var. Där började mitt arbete.

Var börjar ditt arbete eller har du funnit kärleken i dig själv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948