Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 9 juli 2015

Kärleken är

"Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den."

Så skrev man i Första Korintierbrevet 13: "Vägen framför andra: kärleken".

Den talar om att vi är inget utan kärlek. Vi kan tala om det men är vi inte det fattas oss allt. 

Kärleken är inte bara orden utan också känslan. Kärleken är inte enbart känslan utan också handlingen. Alla tre i balans. 

Som jag sagt tidigare är kärleken vår grundkänsla och alla våra andra känslor egentligen brist på kärlek. Så när vi inte mår bra är grunden i detta vår brist på kärlek. 

Kärleken är så fundamental att vi är beredda att kalla allt för kärlek. När vi känner brist hittar vi en massa uttryck som vi tycker är svar på vår törst på kärlek. Men det vi ser behöver inte vara guld. Det kan också bara vara något som glimmar som vi så gärna vill få till guld. 

När kärleken finns där är den självklar och går inte att ta miste på. Har vi tagit fel är det oftast så att vi sökte efter den men med fel syfte. Vi kände oss ensam, vi ville att någon ska fylla vår tid eller vi vill ha något annat. Oftast när det blir fel har vi inte lyckats hitta kärleken i oss själva. 

Kärleken handlar om min egen ärlighet. När jag är osann är jag så långt bort från kärleken jag kan komma. Då har jag tagit distans både från mig själv och andra. Då vilar jag i rädsla för att bli upptäckt och styr mina syften åt ett helt annat håll än för att möta kärleken i mig.

I kärleken till mig själv föds allt annat. Utan den finns inget att finna.

Jag är min egen kärlek. Jag är min egen kärlek. Jag är min egen kärlek. Jag behöver säga det många gånger varje dag för att få mig själv att förstå att det finns inget utanför mig själv om jag inte funnit det i mig själv.

Var tror du att du hittar det du söker?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948