Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 20 juli 2015

Mitt ego och jag

Jag är jag. Det är jag som känner kärlek och är skör. Det är jag som känner empati och berörs. Det är jag som påverkas av andras och min egen kärlek. Det är jag som bryr mig och ger utan att behöva få. Det är jag som känner att jag duger som jag är och tillåter mig att lyckas. Det är jag som förstår att alla inklusive jag själv gör så gott vi kan. Det är jag som förlåter och accepterar det som varit. Det är jag som har mitt fokus och befinner mig här och nu. Det är jag som tillåter mig att göra fel och klandrar mig inte för de misstag jag gjort. Det är jag som kan ge mig den kärlek jag behöver. Det är jag som inser att allt det jag behöver har jag redan.

I mig bor också den som ser till att jag överlever i krissituationer och kopplar på min reptilhjärna när jag så behöver. Det är också den som får mig att tycka synd om mig själv och har svårt för att förlåta. Det är den som gärna är kvar i min historia eller mer är i framtiden men definitivt inte här och nu och har svårt att acceptera. Det är den som ältar och får mig att bete mig som ett offer. Det är den som dominerar och får andra att känna sig små. Det är den som gör att jag gör saker i syfte att få inte bara för att ge. Det är den som ljuger och är osann för att få så många fördelar som möjligt och för att kunna förutse vad som ska hända. Det är mitt ego som agerar och ibland gör det svårt för mig. 

Dessa två agerar i min kropp och i mina tankar. De leverera ett parallellt liv i mig och är båda en del av mig. Jag behöver båda men jag kan själv välja vilken jag vill mata. Båda kommer alltid att finnas kvar men beroende på vilken jag matar styr vilken som dominerar i mig.

När jag arbetar med mig själv och när jag får mina lärdomar i livet går båda samma utbildning. Båda lär och förstår hur de ska förhålla sig till det de lär. Var och en utifrån sitt eget syfte. 

Jag hade länge egot som en dominerande följeslagare i mitt liv. Han tog mycket plats och förminskade mitt jag. Han skapade det liv han ville ha men inte det liv som mitt jag behövde. Idag skapar jag en annan balans och matar mitt jag för jag har insett att då överlever jag på ett annat sätt, jag lever. 

Vem matar du just nu? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948