Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 1 juli 2015

Ut ur bubblan

Tycker du att du blivit utsatt av andra på något sätt! Tycker du att du utsatt andra på något sätt! Tycker du att ditt liv varit ett helvete på något sätt! 

Oavsett vad som hänt!

Gör ett val! 

Stanna kvar i din bubbla och lid eller välj ett annat alternativ. 

Valet att stanna kvar innebär att du för alltid kommer att lida och älta. Valet att stanna kvar innebär att du inte kommer att se någon förändring och sakta tyna bort. Tro inte att det kommer att innebära någon förändring framöver för det kommer inte att ske. Du är för evigt dömd! Inte av andra utan av just dig själv. Du äger din situation och även att stanna kvar är ditt val. 

Vad finns det för alternativ? Stanna kvar och lida var ett. Det andra alternativet är att börja tala om det som skett till andra. Sluta att gör det som skett till en hemlighet. Gör det som skett offentligt. Berätta om din historia oavsett om det är som offer eller förövare. Du kommer inte undan om du vill bli fri. Först då äger du din egen historia. Innan dess är det någon annan som äger din historia, men definitivt inte du. 

Äg ditt ord. Är du rädd att andra ska berätta om dig själv, berätta själv. Är du rädd för att andra ska berätta vad du gjort, berätta själv. Är du rädd för att andra ska snacka skit om dig, berätta själv vilken skit du var. 

När du gör det du är rädd att andra ska göra mot dig äger du helt plötsligt situationen och dig själv. 

Ett steg i denna riktning är att tala med någon annan om det som skett och sedan successivt utvidga den grupp som vet lite mer om dig själv. 

För mig var detta ett helt suveränt sätt att släppa på bördan. Jag vet att jag gjorde det mycket tidigt i livet och det var nog för att överleva. Sedan glömde jag bort min metod under många år. När livet kom i en kris och jag till slut sökte hjälp var det något jag kände igen och det var just detta att släppa på mina hemligheter och äga situationen. 

Vad går du och bär på som gör dig till ett offer och en förövare mot dig själv? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948