Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 4 juli 2015

Vad väntar du på?

Vi har all tid i världen. Det finns tid för allt. Det vi vill göra kan vi göra. Att säga att jag inte har tid handlar om mina val. 

Jag har tid att gå ut med min vänner och jag har tid att se på tv men jag saknar tid att vara med mina barn. Jag har tid att fokusera på min telefon och jag har tid att   att träna men jag saknar tid att söka mig ett nytt jobb. Jag har tid att dricka mig onykter en lördagskväll och sova länge på söndagen men jag har inte tid att träffa mina föräldrar. Jag har tid att putsa på min nya bil men saknar helt tid för att hjälp den som behövde hjälp. Jag har tid för långa golfrundor men saknar helt tid för att vara med den jag lever med. Jag har tid för att sitta och vänta på att någon ska höra av sig men saknar tid för att höra av mig till någon annan. Jag skapar tid för att lyssna på andra och ser hur de tar av min tid istället för att ta tid för att göra ett avslut. 

Tid är allt jag har. Livet handlar mer om vilka val jag gör. Räkna din tid och se hur mycket du använder av din tid som du skulle kunna göra annat än det du gör. Jag är övertygad om att du t.ex skulle kunna ta en halvtimme till en timme för att vara med dig själv och reflektera över din dag varje dag. Jag är övertygad om att du skulle kunna ta en del av din tid för att göra det du verkligen vill. Sådant som stödjer dina mål. Sådant som får dig att känna så som du vill känna. Sådant som får dig att tänka så som du vill tänka. 

Jag har den tiden och jag är övertygad om att du har den samma. 

Det handlar om val och att våga välja annorlunda än det jag tidigare valt. Våga välja utanför "boxen". Bara tanken stimulerar. Om jag tror att jag inte kan handlar det om att slöseriet med tiden fyller en funktion. 

Hur gör man då? -Jag är för slö och orkar inte!? Men då så, förvänta dig då heller inget annat än det som är. 

Vi har ett val! Du har ett val! Leva eller dö! Vad väljer du? Våra liv är för korta för att göra sådant som vi inte vill göra. Det finns inte tid för det. Livet ska göras inte väntas.

Vad väntar du på? 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948