Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 23 augusti 2015

Låtsas till du tror på det

Jag har tänkt mycket på detta och till en början kändes det svårt och falskt. Men jag är beredd att ompröva det. Hjärnan har ju så lätt för att bli lurad. 

Vi matar hjärnan med en massa lögner oftast sådant som har negativa tankar i sig och som är dåligt för oss. Saker som får oss att inte tro på oss själva och sådant som får oss att tvivla. Vi matar oss med ord som att vi inget kan, vi är inte snygga och vi är inget värda. Vi matar oss med brister, skuld och skam. Vi matar oss med oro och svårigheter att glömma och förlåta. Allt detta adderar vi till oss och bär på som om det var en sanning, utan någon som helst grund.

Är detta möjligt så är samtidigt motsatsen möjligt. 

Så om vi matar oss med sådant som vi inte tror på så kommer även det att fungera. Det är ju bara en annan lögn. 

Jag är vacker. Jag är klok. Jag är kunnig. Jag är smart. Jag är intelligent. Jag är tacksam. Jag tycker om. Jag är glad. Jag    mår bra. Jag är nöjd. Jag trivs. Jag har allt. 

Kan jag tro på det förra kan jag tro på detta. Känns det svårt ja då handlar det bara om att göra det och låtsas att det du tänker är bra tills det känns bra. Vem har sagt att bara det negativa och dåliga är det vi ska tro på? 

Tankarna kommer först som skapar en känsla som leder till en handling. Men känslor kan också. skapa tankar som leder till handlingar. På samma sätt kan även handlingar skapa känslor som kan led till tankar. Således kan vi påverka oss själva på en mängd olika sätt om vi bara väljer att göra det. 

Så vad vill du mata dig med? Gör du det idag, om inte, varför inte?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948