Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 19 augusti 2015

Misstag definierar oss

Det kanske var så att det du gjorde var ett misstag. Det skulle inte bli så men av någon anledning så sa du det du sa eller gjorde det du gjorde. Det kändes som om det kom som en blixt från en klar himmel. Det kändes skämmigt och du fattade inte själv vad det var som hände. Hur kunde du säga så eller göra så. Detta var ju inte du. Kanske hade du tänkt ibland åt det håller men att sedan göra det, helt vansinnigt. Du kanske hade sagt något åt det hållet men att göra det blir som att sjunka ned i golvet. Nu tror alla att de vet vem du är och de dömmer dig för ditt misstag. Nu definierar de dig som en person som gör så som du just nu gjort eller sagt. En definiering som du känner inte alls är du och som du inte heller vill vara. Du vill ju vara och du tycker att du är en helt annan person. Nu står du där ensam helt naken och utlämnad. 

Vems fel var allt detta? Var det någon annan eller var det du själv? 

Jag tänkte tankar som jag inte borde ha tänkt. Jag sa saker som jag inte ville säga. Jag gjorde sådant jag inte ville göra. Det jag gjorde blev vanor som i sin tur skapade min karaktär och bidrog till att definiera mig. Allt var ett misstag byggt på mina egna rädslor. 

Nu är det som att börja om från början igen och arbeta för att rätta till allt som blev fel. Jag var ju bara rädd och nu blev allt så fel. Hur ska människor förstå vem jag egentligen är.

Allt började och slutade med mig. När jag tittar tillbaka är det mig det handlar om och kanske är det inte så konstigt att det blev så här med tanke på allt. 

Var vaksam på vad du tänker för tankar blir ord. Var vaksam på vad du utrycker för utryck blir handlingar. Var vaksam på vad du gör för handlingar blir vanor. Var vaksam på dina vanor för vanor definierar dig och skapar din karaktär och din karaktär påverkar din framtid.

Har du gjort saker som du skäms för eller ångrar? 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948