Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 6 september 2015

Det brinnande sexet

Lusten får oss att brinna och att bli brända. Den sexuella lusten driver oss in i olika erotiska gångar. Drivna av bekräftelse och lust att bli tillfredsställda. Känslorna blir så starka att förnuftet helt släpper taget. Vi drivs av en osynlig kraft bort från ansvar och logiskt tänkande. Driften får oss att glömma allt. Vi gör saker vi vanligtvis aldrig skulle ha gjort. Vi tänker saker vi vanligtvis aldrig skulle ha tänkt. Vi känner en kraft vi oftast inte känner. Kraften blir en besatthet.

För vissa av oss är detta helt otänkbart för andra den enda driften. För många av oss något som vi vill ska vara en del av oss ibland. 

Utan den sexuella kraften skulle mänskligheten aldrig leva vidare. Utan denna instinkt skulle det bli tomt på människor. Vi behöver denna kraft samtidigt som kraften kan bli som ett gift, förföra oss och förgöra oss. 

Unga och gamla gör det. Rika och fattiga gör det. Tjänstemän och arbetare gör det. Människor med olika politiska åsikter gör det. Religiösa och ateister gör det. Ordentliga och slarviga gör det. Alla gör det på olika sätt och låter sig bli förda bortom tanken och logiskt förnuft. Drivna av lust att bli sedda och att få känna känslan ytterligare en gång. 

Den erotiska närheten kan öppna stängda dörrar och få oss att känna den närhet vi så länge saknat. Den erotiska känslan kan göra att vi känner att vi verkligen lever. Vi får oss att känna oss viktiga och behövda. 

Men många har blivit besvikna. Många har känt sig smutsiga och mindre älskade efter än före. En del har blivit oerhört utsatta och våldförda, tvingade att göra något de inte vill. 

Det finns också en före- och en efterkänsla. Före är vi beredda att göra allt, efter ibland knappats något. Relationer får ett skifte i bytet mellan före och efter sexet. 

I denna skira besatthet ska vi styra oss själva både att njuta av närheten och erotiken samtidigt som vi ska försöka kontrollera oss så att det inte gå över styr. Bekräftelsen och njutningen är sexets drivkraft men när den går för långt också dess fängelse. 

Jag har varit fången i detta fokus av besatthet och bekräftelse. Jag gjorde saker jag inte hade tänkt färdigt. Jag kände saker som jag inte kunde hålla mig ifrån. Jag förstörde och jag förgjorde allt det jag redan hade i tron att jag skulle få det slutgiltiga. Jag lurade in mig själv i olika fållor av känslor och trodde att jag såg en ny sanning. Jag trodde att jag älskade men hade bara ytterligare fallit offer för min egen besatthet. 

Jag kunde inte älska för jag visste inte vad det var. Jag sökte sexet i tron att jag hittat rätt. I sexet trodde jag kraften fanns att både hitta mig själv och göra upp med mitt förflutna. Jag jagade det jag redan hade och jag trodde att jag saknade det jag aldrig förlorat. 

Först när jag insåg att allt handlade om mig kunde jag befria mig från besattheten  och tänka klart. 

Jag kan se att jag var en av flera arvtagare till denna besatthet. Både som offer och förövare. 

Möts du av dessa starka brinnande krafter och det besatta sexet? Vad är din relation till sex och erotik? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948