Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 10 september 2015

Jag vill göra upp med dig!

När vi bär på ilska, sorg och saknad. När vi känner harm och saknar kärlek. När skuld och skam täcker vår kärlek. Då är det inte ovanligt att vi vill hämnas, ge igen eller göra upp. Den lagrade kraften i oss är så stor att den behöver spilla ut. 

Ibland blir det aggressiva handlingar mot någon. Ibland blir det känslor av att slutligen tala om till den andra vad vi känner. Ibland har känslorna tagit över så vi bara vill skälla. Några sätter sig ner och skriver ett brev eller ett sms. 

Känslorna är starka och vårt eget behov är bara att få ut alla dessa känslor. 

Detta handlar aldrig om den andre utan detta handlar enbart om oss själva. Det är våra behov vi vill tillfredsställa. Om du har för avsikt att läka och komma närmare i den relation du har problem med, hitta ett annat sätt att få ut din frustration.

Är relationen med din kompis, dina föräldrar, din partner eller kanske dina barn frusna och tuffa, hitta andra sätt att först komma i balans innan du gör något annat. Skäll på någon som bara är där för att vara ställföreträdande lyssnare. Skriv ett brev som du sedan bränner upp. Boxa på en boxboll eller ta dig en löprunda. 

Allt det du ska säga bör handla om dina egna känslor som uppstår i dig, dina fel och dina brister men framför allt om kärleken till den andra. För det är just vad den andra behöver höra. Allt det andra du skulle vilja ha sagt vet den andra redan om.

Antingen har vi kärlek eller så har vi brist på kärlek, det gäller både dig och den andra.

Frustration och infrusna känslor är en handling från oss själva. Skuld och skam är våra egna. Ord som inte tidigare sagts är innehållna handlingar från oss själva.

Om vi tänker att alla i stunden utifrån allas egna förutsättningar gör så gott alla kan, var och en för sig så har alla gjort så gott de kunnat och har inte haft möjlighet att göra annorlunda. För hade de kunnat göra annorlunda hade de gjort det. 

Men om du vill öka aggressionen och missförstånden. Om du inte vill få till en förändring utan bara vill markera och göra upp och inte komma till en lösning i relationen med en annan person, se då till att få ut alla dina aggressioner och göra allt jag säger att du inte ska göra. Det fungerar garanterat om det är det du vill.

Varje gång jag märker hur jag markerar, säger till, tar till överord eller har syften som handlar om att ändra på någon annan, handlar det om mig. Det handlar om mina egna rädslor och min egen skuld och skam. Strategin är då inte av kärlek utan av brist på kärlek.

Känner du ibland att du vill göra upp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948