Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 1 september 2015

Vårt inre jag är perfekt

Vad är det för fel på mig? Troligen inget alls, tvärtom. Jag har inga egentliga brister jag är precis som alla andra, varken bättre eller sämre. Det handlar inte om högmod eller okritiskt tänkande. Det handlar inte om att ha ett för starkt ego. Det handlar om mitt inre jag. Varför skulle det vara fel på mig? 

I samma stund som jag skriver detta ligger det ett motstånd att skriva ner det. Det finns nämligen ett defaultläge som vill beskriva motsatsen. Det är som om det finns en större trygghet i detta än att säga att jag är perfekt. Som om jag inte är trovärdig i min beskrivning av mig själv. Så djupt rotad ligger självkritiken och kanske självhatet. Ja orden är starka eftersom kraften i dessa tankar är just så starka. 

I barnet finns det nakna och det oförstörda. I barnet finns från början kärlek. I det nyfödda barnet är avståndet mellan det inre och det yttre jaget som kortast. Sedan växer vi upp och låter oss påverkas av annat yttre som skapar kritiskt granskande, rädslor och brist på kärlek. Avståndet mellan mitt inre rena jag och mitt yttre jag ökar dramatiskt. 

Tankar tar kraft från det som sker utanför oss och styr vårt sätt att tänka om oss själva. Dessa tankar har en tendens att förföra och förgöra oss. 

I vårt inre jag har vi allt och är perfekta och fullkomliga. Vi är oförstörda och fulla av kärlek. Det är när vi tolkar vårt jag, våra tänkta brister uppstår som vi tar för sanningar.

Detta är en av några få ytterst starka krafter i oss som kan försätta berg eller förgöra oss helt. Ändå är allt detta just bara tankar i oss själva. Snacka om tankens kraft. Vi lever med en bomb i oss  som vi inte lärt oss hantera. Sprängkraften i denna bom kan få oss att göra de mest konstiga saker, till och med ta livet av oss själva. Många kommer inte så långt utan de flesta som hanterar denna kraft på ett mindre bra sätt lever ett liv i tankemässig misär.

Ändå är det bara tankar som tänks i oss själva där vi i grunden är helt perfekta men som under resan får oss att tro något annat.

Du är född med kärlek som ditt första namn och ingen kan ta det ifrån dig, mer än du själv. Glöm aldrig bort det. 

Kan du känna att du är full av kärlek och i ditt nakna inre jaget perfekt? Om inte, behöver du tänka om så du tar hand om dig. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948