Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 12 september 2015

Vi gör alltid planer

Vi gör alltid planer. Alla gör det medvetet eller omedvetet. Vi gör planer för att bli framgångsrika på det vi vill bli framgångsrika på. Bra eller dåligt så blir det en framgång.

Ingen har hitintills inte fått det de önskat sig. 

Om vi inte planera för att lyckas planerar vi för att misslyckas. Allt ligger i våra egna händer. 

Att tjata om omvärlden, en massa men och en massa ursäkter om ditt och datt fungerar inte. Vi befinner oss alla i omständigheter och vi utsätts för händelser, måste fatta beslut om risker och allt blir inte som vi tänkt. Det är en del av spelets regler och något som alla drabbas av. Det är det som kallas livet. Först när vi förstår detta fattar vi att det inte finns något som kallas tur. Möjligtvis lyckliga omständigheter men aldrig tur. 

Vi tänker saker och vi känner saker och ör inte tanken klar är det känslorna som vinner. 

Lägger vi en plan över vad vi vill och hur vi vill att det ska se ut när det är klart är sannolikheten större att det kommer att bli så. Om vi inte vet vad vi vill är sannolikheten stor att det blir som vi inte vet att det ska bli. Logiskt eller hur. 

En plan har en utgångspunkt från ett mål och ett mål är vår vilja. Vi vill alltid något,  det gäller mer att vi ska bli medvetna om vad vi vill eftersom då har vi chans att styra det. 

Vet vi vad vi vill handlar det enbart om ett arbete för att komma dit. Arbetet behöver en plan så att du har en karta att arbeta efter. 

Tydlighet, medvetenhet och vårt eget arbete gör oss framgångsrika. Otydlighet, omedvetenhet och inget medvetet arbete leder till ett resultat vi inte kommer att vara tydligt medvetna om. Men det blir forfarande som vi vill medvetet eller omedvetet. Tro inte att processen stannar upp bara för att du inte medvetet tänker. 

Brukar du lägga planer och ha ett medvetet mål? Om inte varför gör du inte det. Det finns en anledning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948