Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 4 oktober 2015

Den tid du fått till låns

Vi gör en massa saker vi inte vill göra och ändå gör vi det. Vi tror oss inte göra saker som vi ändå gör som tar en massa tid. Vi fyller dagar med sådant vi tror att vi inte fyller det med och sådant vi kanske inte alls vill göra. Ändå gör vi det. 

Vi ser på tv för vi har inget annat för oss och ändå klagar vi på att vi inte hinner med annat. Vi fyller dagen ibland med sysselsättning för att det bara blir så och sedan klagar vi på att allt tar tid. Vi sitter vid datorn och slösurfar och sedan gick den dagen. 

Vi ägnar tid till sådant som inte stödjer våra mål utan sådant som bara fyller vår tid. Hur ska vi då kunna nå dit vi vill? 

Vi har alla tid bara vi väljer att fokusera med den tid vi har. All tid går att omdisponera, all tid går att slösa bort eller användas på ett sätt som vi själva vill.

Gör ett experiment. Räkna din tid på det du lägger ner på väsentligheter och det du lägger ner på oväsentligheter. Ändra inget annat bara notera tiden du lägger ned. Titta sedan på den tid du har och hur du disponerar den och om det är så du vill ha det. Stödjer den tid du lägger ned dina mål eller inte? Du kommer att bli överraskad.

Jag har i perioder lagt ner min tid på en massa onödigt skit som jag skulle kunna vara helt utan och som bara för mig längre bort från mig själv.

Hur gör du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948