Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 31 oktober 2015

Oro och stress styrde mig

Oro handlar om framtid, stress har samma kopplingar. Både två tar sitt fäste i dåtiden för att bygga upp sin tankar och känslor omkring det som inte ännu hänt. Stressen har inte med att göra att leva här och nu. Stressen hittar oro i det jag ännu inte uppnått eller det jag är rädd för  ska hända. Kommer jag att hinna. Är jag tillräckligt bra. Kommer han att lämna mig? Tänk om jag blir sjuk? I morgon ska allt hända, inte idag. Jag vill inte bli ensam. Tänk om han bedrar mig. Tänk om det regnar i morgon. Tänk om jag upptäckt. Tänk om, tänk om, tänk, tänk. Tankar skapar känslor och det ökar min stress och min oro. 

Om jag kan sluta att oroa mig om i morgon och acceptera att det som varit har varit så finns bara nuet kvar och jag lovar dig att i nuet just detta nu brukar nästan allt eller kanske just allt vara helt ok. Utan stress och utan oro. 

För det är just hur det varit eller hur det kommer att bli som stökar till nuet.

När jag ljög som mest för att täcka upp min skuld och mina lögner skapade allt detta just stress och oro. Jag kan idag se när andra på film skapar liknande situationer hur detta får mig att åter känna denna stress och oro. Den är från början helt självpåtagen och på samma sätt har vi alla skapat dessa situationer. Antingen genom att skapa den från början eller genom att ha blivit utsatt och sedan fortsatt att bära på denna stress. Som barn eller som vuxen. 

Vi är inte skapade för att till exempel ljuga och vara dumma men vi är skapade för att känna rädslor för att undvika faror. Frågan är vilka faror vi i dag vill och behöver undvika. 

Rädsla är något vi behöver ha i oss men det är inget vi behöver styra vårt hela liv med särskilt om det är rädslor vi själva skapat genom våra tankar. 

Vilka kopplingar har du själv till din stress och din oro om du har någon vill säga?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948