Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 30 oktober 2015

Vi är de vuxna barnen som tar hand om de nya vuxna

Alla föräldrar fostrar och tar hand om sina barn i försök att göra barnen till tidens barn med tidens värderingar och möjligheter att klara sig själv ute i stora världen. Vi gör vårt bästa. Vi gör alla vårt bästa för att dessa barn ska bli bra vuxna i ett samhälle, utan undantag.

Vuxna barn är politiskt korrekta. Vuxna barn har åsikter som avviker från andra. Vuxna barn som är för hårda. Vuxna barn som är aggressiva i grupp. Vuxna barn som har svårt att visa mjuka känslor. Vuxna barn som har lärt sig att göra är viktigare än att känna och tänka. Vuxna barn som iklär sig att vara ett offer och anser att det är andras fel. Vuxna barn som bibehåller gamla könsroller och är inte jämnställda. Vuxna barn som anser att solidaritet inte är viktigt utan ser bara till sitt eget. Vuxna barn som röstar på invandrarfientlig politik. Vuxna barn som vandaliserar, mobbar och förstör. Vuxna barn som mår dåligt och känner sig utanför. Vuxna barn som har låg självkänsla och tillit. Vuxna barn som blir beroende och som missbrukar för att kväva sina känslor. 

Vuxna barn är du och jag och våra barn. Vuxna barn gör som vi gör ändå är vi inte nöjda. 

Vi är föräldrar och samtidigt det vuxna barnet. Vi är de som ska få framtiden att förändras genom att ta hand om våra barn så att de tar hand om världen och sig själva på bästa sätt. 

Men det verkar inte alltid bli bra och då blir vi förvånade. Ändå var det vi som uppfostrade och lärde dessa vuxna barn hur livet ska levas.   

Ändå är vi inte nöjda. 

Vi bibehåller alla gamla cementerade värderingar och hoppas samtidigt på förändring. Vi förändras inte själva och arbetar sällan med vår egen person. Men vi vill gärna att andra ska våga ta steg vi aldrig själv varit i närheten av. Vi gör i många stycken som våra föräldrar och komfirmerar gamla gömda rädslor och beteenden. Vi tar emot ett arv som vi aldrig ville ärva och förvaltar det ändå på samma sätt som våra föräldrar och på samma sätt kommer våra barn att göra.

Är det så du vill ha det? 

Jag har gjort det men valt att stoppa detta satans arv. 

Hur vill du ha det och vad är du beredd att göra för att förändra sådant du tycker är dåligt och som någon stans strider mot dina värderingar ? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948