Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 21 november 2015

Demorna gör att jag lever

Jag ska inte påstå att jag har demoner som lever i mig och talar till mig. Jag upplever inte dessa som fysiska och att de styr mitt liv utifrån min föreställning om vad denoner kan vara. Däremot har jag många tankar, känslor och beteenden som gör allt de kan för att interagera i mig. Känslor från förr och konstiga tankar om hur det ska vara och vad som är rätt och fel. Personligheter i mig som rotat sig djupt och är svåra att dra upp med rötterna. Det är som om de aldrig kommer att försvinna utan de är en del av mig. Kanske rentav så skulle jag förgås utan dessa för de är delar av min karaktär, min energi och mitt jag. 

Samtidigt är det besvärligt och stökar till det för mig ibland. Jag blir för mycket.

Tankar om bekräftelse och tankar om att jag saknar något. Tankar av förlust och saknad. Tankar om brist på kärlek och tankar om att jag inte duger. Känslor av begränsning och att det inte blir som jag tänkt mig. Känslor av ilska och frustration. Känslor av irritation och behov av att styra och kontrollera. Känslan av att utmana andra och hur jag blir utmanad. Beteenden som arrogans och dominans. Beteenden som hårdhänt och onödigt fysisk. Beteenden i form av jakt på bekräftelse. Ja mängder av sådana personligheter som jag både trivs med och vill ha ibland men samtidigt blir besvärliga att hantera och där jag ibland känner att jag skulle vilja vara utan dessa.

I botten ligger självklar nycklar som handlar om accepterande och att jag är en del av detta. Egentligen finns det enbart detta vägval. Först då finns det en chans att lära mig själv leva med det och äga kontrollen.  Jag är en människa som har dessa tankar, tankar, beteenden och personligheter. Detta är just nu jag. Jag är medveten om dessa och min uppgift är att mata de delar i mig som jag vill ska växa. 

Demoner eller inte spelar ingen roll utan så länge hela jag är med och närvarande så är det tillräckligt bra. När jag missar delar av mig och att det i mig fortfarande finns sådant jag inte accepterat har jag en bit kvar i mitt helande. 

Hur tampas du med dig? Har du accepterat alla dina tankar, känslor och beteenden. Har du köpt att just detta är den samlade kraften av din personlighet just nu?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948