Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 6 november 2015

Det nakna trädet.

Först om hösten är det möjligt att se det nakna trädet och dess grenar. Först då finns det chans att se hur trädet egentligen ser ut. De nakna grenarna både stora och små och den tjocka stammen. Hur den växer och vilka eventuella genvägar det fått ta eller om den är skadad. 

Där står det nakna trädet avklätt nästan dött utan möjlighet att dölja sitt ursprung.

Minsta lilla karaktär blir synlig.

På våren får trädet chans att växa till sig på nytt och klä sig i sina nya gröna blad. Denna gång kanske grenarna får mer kraft att växa just för att några andra grenar ramlat av eller till och med fått hjälp att bli beskurna. Trädet kan anta en något mer annorlunda form än tidigare och hämta kraft från sol och regn för att bli starkare, vackrare och kanske, om det är ett fruktträd bära mer frukt. Så länge trädet lever finns det varje år en ny chans efter vinterns vila. 

Så är det med oss med. Vi har alla en ny chans. En ny chans att göra så som vi alltid gjort eller en ny chans att göra på ett annat sätt. En ny chans att tänka på samma sätt eller en ny chans att tänka på ett annat sätt. En ny chans att känna på samma sätt eller en ny chans att känna på ett annat sätt. 

Det kommer en ny vår och det som varit behöver inte fortsätta att vara. Men det som varit kan också fortsätta att vara.

Vi har alltid möjlighet till en ny chans. Det hänger enbart på oss själva att se och förstå denna chans. Igår är inte idag och idag är inte i morgon. Idag skapar jag min nya historia som blir mitt avstamp för hålla det borta från mitt nya nu. 

När det blir klart för oss att vi alltid har en ny chans, så länge vi lever kommer det en ny dag. Oavsett vad vi gjorde i går finns det alltid chans till erkännande och gottgörelse. Alltid chans för något nytt. 

När vi väljer att inte se den chansen är även det ett val. Vi vet med säkerhet att det val vi gör antingen stödjer vår vilja att vara ett offer eller vår vilja att vara en vinnare i vårt eget liv.

Vi är ett träd som möts av vår, sommar, höst och vinter. Vi är det trädet och så länge vi lever har vi en ny chans att skjuta skott och visa vår innersta genuina kärna.

Hur nära är du att förstå att ditt liv är just på detta sätt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948