Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 4 november 2015

Beteenden som försvagar vårt jag

Stolthet, vara kränkt, känna känslor av brist på kärlek och vara missförstådd kan ibland kännas djupt och länge. Det är som känslorna har sina rötter långt långt ner i historien och som om de ibland vägrar att släppa taget om mig. Det blir som en kamp som någon ska vinna och någon annan förlora. 

Jag tystnar och känner mig naken. Jag tappar orden och kontrollen. Det är som om det för en period inte finns någon mark att stå på och min ända länk till återhämtning är tystnaden. 

Tystnaden för med sig ett maktspel som kräver fram ett offer och tyvärr blir jag själv ofta det där offret. Det blir en prestige. 

I min historia känner jag igen hur just detta blev ett dåligt vapen utan egg och som var ganska verkningslöst. Det var jag själv som drabbades och som gjorde mig själv illa och i släptåget påverkades andra.

Jag vet att det är gamla känslor som projiceras igen på någon annan eller något annat och jag vet att det handlar om mig. Ändå vill inte det återkommande beteendet släppa taget om mig.

Detta är en typisk sak jag inte hittat källan till än och där jag behöver ta reda på varför det är så viktigt för mig att fortsätta hålla fast vid detta beteende. Är det ett beteende utan historisk koppling eller finns även denna koppling? Är det ett vapen som hade sin framgång tidigare i mitt liv men nu helt tappat sin verkan? Eller är det så att det bara nu är en relik från gamla tider av maktmissbruk.

Det finns inga beteenden och sätt att tänka som inte på något sätt har en grund. Gamla strategier som inte längre fungerar men som vi krampaktigt håller fast vid. Beteenden som kommer från en svunnen tid. Beteenden som bara har ett syfte och det är att stärka vårt eget ego.


Har du beteenden som du inte blir klok på och som fortfarande spökar i dig och skapar bekymmer för dig?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948