Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 5 november 2015

Hur vet jag hur långt det är?

Vad vill jag och vart ska jag. Vem vill jag vara och hur vill jag att det ska vara för mig? Hur ska det vara när jag är klar. 

När jag inte vet vad jag vill är också chansen stor att det inte blir som jag vill. Att bara tala om sådant jag inte vill tar mig inte ett enda steg i någon riktning. I bästa fall blir det som det varit. 

När jag börjar med att bestämma en resa behöver jag först fundera över vad jag vill göra på min resa och vad jag vill uppleva. När jag vet vilka upplevelser jag vill ha och känslor jag vill känna kan jag börja leta efter var jag vill åka. Men innan dess behöver jag se vilken budget jag har. När jag letar efter den plats jag behöver utgår jag ifrån det som bäst stämmer överens med min bild av vad jag vill. Detta kommer säkert också att bli mitt förstaval förutsatt att det stämmer med min budget. När jag bestämt mig var jag vill resa behöver jag se hur jag kan ta mig dit på det sätt jag tycker att mest bekvämt och anpassat till min ekonomi. Slutligen behöver jag hitta ett boende som bäst överensstämmer med vad jag vill och vad jag har råd med. Jag tydliggör vad jag vill och jag förhåller mig till de förutsättningar som finns.

På detta sätt bestämmer jag själv och jag gör som jag vill utifrån vad jag vill. Fullt naturligt och jag tror att de flesta arbetar efter liknande principer.

När det häller våra liv är det ingen skillnad. Vi behöver veta vad vi vill för att kunna komma dit vi vill. Vi behöver bestämma vilka känslor och upplevelser vi vill ha. Vi behöver se vilka platser och människor som vi behöver ha omkring oss för att uppfylla de mål vi vill. Vi behöver se hur vi ska ta oss dit vi vill och vi behöver till och med tydliggöra hur vi vill bo och hur vår närmiljö ska vara. Avslutningsvis behöver vi anpassa det till våra egna förutsättningar.  

Det är ingen skillnad men ändå är det så få som gör så här med sina liv. Det är som livet bara händer på samma sätt som om vi skulle resa och vi bara kommer dit vi kommer.

Vi tror att det är en skillnad men det är ingen skillnad alls och detta gäller för absolut alla av oss. 

"Om jag inte vet var jag ska vet jag inte hur långt det är dit."

Hur förbereder du dig för att komma dit du vill i livet när det gäller hur du vill ha det, vad du vill känna, vad du vill göra och med vem du vill vara?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948