Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 1 november 2015

Låt mig lida

Hjälp är sällan till hjälp för du är inte där jag är och har aldrig varit. Du är inte jag och jag är inte du. Hur vet du om mina rädslor och vad jag upplevt och hur vet du min smärta, inte ett skit.

Men ändå sitter du där och jag sitter här fast och kommer inte ur järngreppet. Jag göra mina val och det går åt helvete. Jag gör de igen och det går utför. Jag tänker och tänker, jag känner och jag känner, jag handlar och jag känner och jag tänker igen. Det går bara runt och jag kommer tillbaka till gå igen. Det är som ett monopol spel och jag är förloraren. 

Det kommer aldrig att förändras om jag alltid gör allt på samma sätt med samma tankar. Inga nya känslor kommer att möta mig för de baseras på  tankar eller handlingar jag inte äger. 

Så spelar jag mitt monopolspel dag ut och dag in. Banken vinner och jag förlorar. 

Nej jag behöver inte den hjälp du tror att jag behöver. Den skulle bara lösa dina problem, inte mina. Jag behöver hjälp att själv lösa min situation vilket är en helt annan sak. Jag behöver hjälp att tänka annorlunda genom att tvingas in i nya spår. Annars kommer jag att för alltid cirkla runt i mitt monopolspel och resultaten kommer att bli ungefär det samma. Hjälp mig finna en helt ny spelplan jag aldrig sett förut. Hjälp mig att våga göra annorlunda och på ett sätt jag själv kommer på för att jag vill. Inte för att jag måste eller att du vill. 

Händer inget kommer jag att stilla sakta dö. 

Hjälper du mig för att mildra min smärta, gör du det bara för att du har svårt att se på. Låt då bli för detta innebär att det tar mycket längre tid för mig att gå ner i min egen smärta. Det är ur den smärta jag kan nå förändringen,  så vill du hjälpa, hjälp mig att komma dit. 

Jag kommer att böna och be om att du drar mig bort från min smärta, men låt bli. Det är bara ett sätt för mig stt slippa ta mig igenom det jag så länge lagt all min energi på att smita undan. 

Då hjälper du mig som bäst. Då finns det chans att jag själv kan hitta nya spelplaner att fortsätta min resa på.

Tack!

Försöker du undvika din smärta eller hjälpa andra för att slippa möta din egen? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948