Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 20 november 2015

Mannen, jaget och jag

Den var internationella mansdagen i går samtidigt olyckligtvis verkar det som det också var internationella toalettdagen. Oavsett så är det en dag att se oss själva som män och för att andra se mannen i samhället. Det är bra att uppmärksamma det unika både när det möjligheter och svårigheter, om inte annat så för oss själva. Självklart gäller detta även män som är pojkar i alla stadier.

Så här skrev jag i Mansjourens sida på Facebook: 
"Idag är det internationella mansdagen. Männens dag för att påminna oss om att vi är män med egna tankar, känslor och handlingar.
Vi är män.
Vi är pappor.
Vi är partner.
Vi är make och också maka.
Vi är oss själv.
Vi har känslor.
Vi har tankar.
Vi gör handlingar.
Vi är.

Vi gör så gott vi kan och det är tillräckligt bra."

Vi behöver påminna oss om att vi är män som inte är våra känslor, inte är våra tankar eller är våra handlingar. Vi behöver påminna oss om att att vi är män men inte som andra män utan som just oss själva. Vi behöver påminna oss om att vi har rättigheter men också skyldigheter. Vi behöver påminna oss om att vi inte ska vika undan när det handlar om engagemang för våra barn. Vi behöver påminna oss om att vi duger oavsett om vi gör något eller inte. Vi behöver påminna oss om att vi har känslor som ibland tar sig uttryck i ilska men att det i botten finns kanske en rädsla. Vi behöver påminna oss om att våra tankar inte alltid är sanna utan att de spelar oss ett spratt, även när tankarna verkar bekräftas av andra. Vi behöver påminna oss om att vi är viktiga förebilder och att vi har ett eget ansvar att ge våra barn det som vi tycker är viktigt och är våra värderingar. Vi behöver påminna oss om att varken våra handlingar, känslor eller tankar definierar oss. Vi behöver påminna oss om att de tankar vi tänker och det vi går omkring och bär på för oss själva säkert delas av många andra. Vi behöver påminna oss om att vi inte är ensamma. 

Länge trodde jag att många saker som jag tänkte, kände och gjorde var sanningar som talade om vem jag var. Detta gjorde mig rädd och ensam. Nu vet jag annorlunda.

Hur gör du, särskilt du man för att påminna dig om att du är just du och att du gör så gott du kan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948