Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 7 november 2015

Tron får mig att leva

För att leva behöver vi tro på något. Vi behöver ha en vilja att leva. Tro på livet och tro på att det finns något att leva för. Vi behöver känna att vi är viktiga och vi behöver ha en vilja att överleva och gärna också att leva. Om vi saknar denna vilja kommer vi inte att överleva.

Det finns en instinkt i oss att inte vilja dö. Den får oss att andas och att lyssna på de signaler kroppen ger oss. Skydda oss från värme och dricka när vi känner törst. Söker mat och äter när vi känner oss hungriga. Vi känner rädslor för att skyddar våra liv antingen genom kamp eller flykt. Vi känner känslor för att samarbeta och reproducera. Allt bygger på att leva för att människan ska bestå som ras.

Vi söker en mening med livet och för att livet ska kännas meningsfullt behöver vi tro på något. 

Först att själv tro på det egna livet. 

Tro på livet som sådant. Tro på mänskligheten. Tro på att jag själv eller i dialog med andra kan uträtta något. Tro på kärleken till mina barn, någon annan eller kanske rent av tro på kärleken till mig själva.

Jag behöver känna att jag är någon att tro på för att finna värden som talar om för mig själv att jag är någon att tro på och att skapa förmågan att tro på mig själv. 

Jag tror att alla tror på något. Kärleken, kampen, överlevnaden, gemenskapen, naturen, lugnet, harmonin, någon annan, vänner, barnen ja allt som vi kan tänkas komma på. Vi har en vilja och en tro och den får oss att både överleva och kanske leva. 

Jag behöver tro på något för att känna att jag lever. Jag behöver känna att det i mig finns en drivkraft för att leva och för att ha ett bra liv. Känna känslan av att jag ger något till mig själv som jag gärna själv skapar. Jag känner en vilja och en tro på att service är en viktig del i mig. Jag tror på gemenskap och närhet. Jag tror på att känna alla sorters känslor och jag tror på att alla mina sinnen ska få vara med. Jag tror på att min kropp är en del av mina känslospröt på samma sätt som min hjärna. Jag tror på att mitt fokus styr mitt resultat. Jag tror på att det jag önskar kommer jag att få. Jag tror på att jag själv kan bestämma hur mitt liv ska bli. Jag tror på alla likas rätt och jag tror på solidaritet. Jag tror på människan. Jag tror på mig själv. 

Men utan tro är jag intet.

Vad tror du på? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948