Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 17 november 2015

Tystnad väcker känslor till liv

Tystnaden både skrämmer och tillför något nytt. Det ökar mitt brus i huvudet och får det också att tystna. Det får mig att få kontakt med mina känslor och gör mitt faktiska liv mer påtagligt.

I går hade jag ett möte tillsammans med flera män i min egen ålder. Många modiga män som under lång tid vågat utmana sig själv och utvidga sin komfortzon. Givetvis på olika sätt och på olika nivåer. 

Vårt möte i går var ett försök, där två olika grupper, som känt varandra länge skulle mötas och samtidigt våga möta något nytt. 

Kvällen var vikt till att mötas och ha samtal. Jag och en kollega från den andra gruppen hade ansvar för kvällen och vi valde att göra ett försök att få gruppen och var och en att möta sig själva. Möta sig själva när det gäller vad vi känner mer än vad vi tänker.

För att få kontakt med sina egna känslor krävs ett förändrat tillstånd och vi valde att skapa detta genom tystnad. Tystnad väcker så mycket både känslomässigt och intellektuellt. Både tankarna och känslorna bli oerhört aktiva. 

Vi ville inte stimulera egot som gärna är bärare av tankar och försökte att då, var och en att mer känna efter och ge uttryck för våra känslor mer än våra tankar. 

Arbetet var och är svårt och kräver stort mod. Egot vill gärna gå in och bli kritiskt, ha synpunkter och förstöra det som sker. Varför då? Jo för egot kan inte hantera känslor. Han vet inte vad det är, däremot kan han som en mästare hantera tankarna på sina fem fingrar. 

Det var många känslor som väcktes när vi vågade tillåta oss att acceptera spelreglerna och övningen både i tanke och känsla. Många känslor väcktes som vi berättade om. Känslor kom överraskande och plötsligt.

Allt kom när vi lade ner vår vilja att ha kontroll och när vi valde att möta det vi kände i tystnaden.

Jag tror att alla som lämnade mötet denna kväll hade fått kontakt med något som var viktigt för var och en.

Hur gör du för att möta dig själv och släcka ditt egos vilja?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948