Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 30 januari 2016

Kärleken tappar mark till förmån för hatet

Jag är bedrövad ledsen och arg på samma gång över det hat som sprider sig över landet som kusligt påminner om sådant vi sätt förut i historien. Det är när djuret trycks in i hörnet som djuret vill slå sig ut. Så agerar vi i detta land och så agerar andra. Att hata kommer aldrig att leda oss rätt väg utan fel. Vi kommer att bli misstänksamma mot alla och vi kommer att tappa kärleken inom oss och mot andra. Vi kommer att attraheras till hatet istället för kärleken. 

Det är just detta, hur vi riktar vår attraktion som skapar vårt eget liv. Vi blir fångar i vår egen brist på kärlek. Hatet fångar upp oss och riktar allt fokus mot det som var och en egentligen är rädd för och vill komma ifrån. Vi blir som de vi tror kommer med det onda. Det finns många som har intressen i att kustens polarisering ska uppstå. Vill du vara en som bidrar till detta i så fall? 

När det kommer människor på besök öppna dina dörrar och möt dessa som om de var dina vänner. Möt människor som du själv vill bli bemött. Goda handlingar leder till goda handlingar. 

Självklart kommer vi också att möta onda människor men även de har möjlighet att ändra sig. Det är inte alltid saker blir som vi tänkt oss åt båda hållen. 

De riktiga farorna ska vi skydda oss mot men det är en lång väg dit innan vi kommer dit. Under tiden kan vi lära oss att skilja på det goda och det onda och gå ihop tillsammans med andra goda människor oavsett land, religion, kön, ålder, politik eller andra områden man anslutit sig till. Låt oss lära oss att utskilja det goda från det onda inte bara för att vi är rädda utan när det verkligen är det hot vi tror oss se. 

Rädsla kan få oss att göra en mängd dumma idiotiska saker allt från ej genomtänkta uttalande, tokiga kommentarer, beteenden och tankar. Låt oss själva rensa upp bland detta och hitta det som förenar oss inte det som skiljer oss. I botten är vi alla rädda människor som försöker hitta en mening i livet och överleva. 

Imorgon bjuder min sambo hem till vår bostad en familj vi aldrig träffat och som vi inte känner. Självklart väcktes först mina egna misstankar och mina egna rädslor. 

Välkommen! 

På vilket sätt kan du bidra med att kärlek sprids i ditt hem, till dina barn, till dina grannar, på din arbetsplats, med andra människor, invandrare, oliktänkande, svarta, bruna, vita ja vilka de än är och framför allt till dig själv där allt börjar och  slutar? 

Var försiktig där ute så du inte tappar kärleken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948