Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 9 april 2016

Att vara besatt är en gåva

Vi blir besatta och vissa säger att vi har det i oss. Besattheten i ett projekt, i spel, i droger och alkohol, i sex, i bekräftelse, i träning, på jobbet, mat, bantning, sötsaker, internetdejtande, porr eller på annat sätt. Vi blir besatta och vi ägnar mängder av tid åt det. Tid där vi fokuserar och trixar omkring det vi är besatt i. Vi slutar se vad som händer runt omkring oss och jagar istället för få det vi vill ha. Det tar tid och vi är rent ut sagt inte riktigt kloka. Vi tar en massa risker och vi förödmjukar oss själva. I vissa fall blir det på liv eller död. En förälskelsekraft , ni vet alla hur intensiv den kraften kan vara och hur konstiga vi kan bli. Det är precis den besatthet som jag talar om. 

Men det är inte enbart dåligt att bli besatt. Att ha denna kraft och energi är också en tillgång som vi kan använda till vad vi vill. En kraft som också är en gåva. 

Det handlar således mer om hur vi hanterar vår energi och vår kraft. Ska vi spränga oss själva sönder och samman eller ska vi leda energin till sådant som bidrar till bra saker för oss själva eller andra. Jag kan tänka att uppfinnare, forskare och stora tänkare ibland varit riktigt besatta i att nå det de söker. Sådant som vi idag är tacksamma för och som vi har stor glädje av. Däremot en person som varit besatt i porr är det ingen som hyllar. 

Jag är en person som har besatta drag i mig och som både bidragit till mycket bra saker och mycket dåliga saker för mig själv och andra. Idag använder jag ofta, kanske alltid mina krafter för det godas sak. Men, jag vet att jag är en person som har besatta drag som jag behöver ha uppsikt på. 

Hur är det med dig, har du besatta drag i dig som du behöver vara uppmärksam på? Känner du igen de drag jag talar om?

Idag är en dag jag avvänder min besatthet till något positivt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948