Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 28 april 2016

Det goda är ibland det onda

Vad jag än gör, känner och tänker kan jag inte lita på mig själv fullt och fast. Det enda jag kan göra är att se till att mata den jag vill ska växa i mig så att risken för sådant jag inte vill ska ske blir så liten som möjligt. Det kommer däremot alltid att finnas en del i mig som smider planer och har strategier, en som ser till att jag ställer mig först i kön, tar största kakan eller får det bättre än någon annan. Någon som vill att jag ska synas och vara för mer än någon annan. Någon som vill styra och kontrollera och inte släppa taget. Någon som vill hålla mig kvar i min historia eller få mig att känna oro för framtiden. 

I kanslan av det goda kan allt detta ändå dyka upp. Det viktiga blir för mig är att vara på vakt och så mycket jag kan släppa fram det som avviker från det goda, släppa fram kärleken både i mig själv men också till andra. Detta att ge är alltid större än att få. 

För min del har jag i min uppväxt länge saknat det självklara i att få kärleken. Jag har fått kämpa mig till den genom att göra. Det har inte varit något som bara fanns där och att få vara den jag är har varit tillräckligt. Så är i alla fall den uppfattning jag haft som vuxen. Detta har sedan präglat det liv jag levt och lever. Jag har gjort saker för att få i all sorts bekräftelse. Jag har jagat bekräftelsen med alla medel. Idag kan jag fortfarande känna hur detta beteende sitter djupt i min kropp och hur jag per automatik kliver in i detta även fast jag i samma sekund ser vad som pågår. Samtidigt har jag i hela mitt liv arbetat som volontär i olika sammanhang  vilket givetvis kan vara ett smart drag eftersom detta också bidrar till någon slags otvingad bekräftelse. Känslan av att vara duktig. 

Det goda och det onda har en inre strid i mig och jag accepterar att det är en del i mig. Jag är uppväxt med erfarenheter som präglar mig men detta hindrar mig inte från att göra nya val. 

Jobbar jag för att känna och tänka det goda kommer jag att finna det goda. Gör jag motsatsen kommer jag att finna det.  Mitt fokus, min acceptans och mina reflektioner leder mig enda fram dit jag vill. 

Igår klev jag in i en gammal vana idag är den dag jag gottgör det. 

Kan du se det goda och det mindre goda i dig som ibland leder dig rätt eller fel?

Dig är en dag jag tänker gott, jag gör gott  och känner gott. Idag är en dag för någon annan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948