Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 10 april 2016

Det jag låter mig matas med

Jag är ute och går i en fantastisk miljö ich matar mig med utsikt, natur och hav. En sol som värmer när den syns och en miljö fullt av intryck om jag väljer att se det. Lugnt, kraftfullt och bejakande. 

För någon timme sedan satt jag och såg på en serie jag följer som handlar om mord, illdåd och sorg. 

Det är uppenbart hur snabbt jag fyller min gärna och hur känslor och tankar formar mig. Ena stunden hemska saker andra det underbara. Desto mer tid jag ägnar åt sådant, vad det än är, som upptar mina tankar kommer att forma just den närvaron, just de tankarna och just de känslorna som då är aktuella. Hjärnan förs in i fållor och har svårt för att värja sig mot det jag utsätter den för. Kemiska processer låter sig ledas ut i varje cell för att tala om att det är saker jag ska vara rädd för eller att det inte är någon fara. Kärlek eller rädsla. 

Om jag väljer att fokusera och mata mig med orädsla och kärlek gör det också mig till en viss typ av människa. Om jag väljer att mata mig med rädslor, hemskheter, konflikter och intriger blir jag en annan sort av människa. Valet är mitt och resultatet lika så. Jag får själv skörda det jag sått. 

Jag behöver således välja allt jag vill släppa in i mig och sortera bort det som kan skade mig och min balans. Jag vet att det finns flera kloka människor och tänkare som helt slopat nyhetsflödet från nyhetsmedia, just bara för att de vet hur detta kommer att störa deras balans. 

Vilka val behöver du göra för att få eller bibehålla din balans? Människor som du kanske inte ska träffa, tv program du kanske inte ska se och kanske sociala medier du kanske inte ska vara på. Istället kanske du ska byta ut detta mot sådant som stärker din balans och gör ditt liv mer vackert. Gå ut och gå i naturen och bo på vandrarhem ute i skärgården. Sitta på ett fik i solen och se på andra människors möten. Gå en annan väg till jobbet. Ta ledigt någon dag och res till en annan stad för att upptäcka något nytt. Gå random på stan för att se var du kommer. 

Vad matar du dig med? 

Idag är en dag jag är uppmärksam på vad jag matar mig själv med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948