Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 5 april 2016

Drömmar jobbar med vårt fokus

Jag har valt att ta jägarexamen och går nu en utbildning för detta. Jag har länge tänkt att jag skulle göra detta av två skäl, det ena att jag kommer att ärva ett vapen som är gammalt och  kan användas och det andra att jag vill lära mig om djur och natur. Om jag kommer att skjuta på ett djur, kanske inte. 

Men det är inte detta dagens funderingar handlar om utan vad detta gör med min sömn och mina drömmar. Jag märker nämligen hur ett helt nytt ämne i mig, som jag nu också fokuserar på och inte direkt är mitt naturliga tänk, blir ett fokus i mina drömmar. Jag märker hur frågor och funderingar om moral och etik möter mig på natten.

Det är sällan det som är i balans som jag drömmer om utan mer det där det finns en obalans, men där jag samtidigt lagt mitt fokus. 

Drömmarna arbetar gärna med symboler av någon anledning och gör det inte alltid blir lätt för oss att förstå och tolka. Men det jag förstått är att drömmarna tar sin näring i vårt eget fokus. 

Ibland gör vårt fokus att vi inte ens kan somna och ibland spökar fokuset i våra drömmar. Det viktiga i allt detta är att det kan vara klokt att titta på vad vi egentligen fokuserar på och vad detta kan tala om för mig. Det finns ibland svar som hjälper oss att reflektera över vår situation. 

Alla drömmer något men alla kommer inte ihåg om man drömmer eller vad drömmarna handlar om, även fast vi vaknar med drömmen i oss. 

Att möta sina drömmar i vaket tillstånd är ibland en övningsfråga och att hitta teknik för att komma ihåg. Hur du sedan tolkar dina drömmar är mer upp till dig. Se drömmarna som ytterligare information om dig själv som du kan känna in och reflektera över. 

Teknik att komma ihåg:
- Ha ett block och en penna vid sängen och skriv upp direkt när du vaknar vad du drömt om.
- berätta för andra vad du drömt om. 

Jag väljer att möta mina drömmar och ta in drömmarna på samma sätt som mina tankar och känslor för att se vad drömmarna vill tala om för mig.

Brukar du lyssna på dina drömmar och ta med dessa som en naturlig del av din vardag?

Idag är en dag jag väljer att lyssna på allt som möter mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948