Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 21 april 2016

Långsamt är också ett steg

Jag vill så mycket och jag vill det fort. Jag vill bli färdig och jag vill klara av det jag vill göra och lära mig snabbt. Jag vill fatta snabbt och jag vill att andra ska göra det snabbt. Jag sätter mig själv som en referens även fast jag själv inte alltid är snabb och menar att det ska gå snabbt. Jag äter snabbt och jag går snabbt. Jag minns när jag arbetade mer intensivt med mig själv hur snabbt jag ville uppnå resultat.

Men snabbt är inget måste och kanske i vissa situationer en fel väg att gå som enbart kommer att leda till en återvändsgränd. Snabbt innebär att jag inte låter hela mig vänta in utan låter t.ex mina tankar ta över resultatet eller agerar direkt på en känsla. 

Långsamt är också ett steg som leder någonstans och kanske leder oss i balans framåt. Långsamt gör att hela vi själva hänger med och får oss att i mindre utsträckning falla tillbaka till dit vi reste ifrån. 

Långsamt ger oss möjlighet att tänka efter när vi agerar på känslan. Långsamt ger oss möjlighet att få en känsla i det vi tänker. Långsamt får oss att agera utifrån det vi vill.

Ibland kan långsamt också bli helt still. När långsamt blir helt still eller helt tyst får vi chans att se det som är snabbt och vi får chans att höra det som hörs. Still är också en del av farten fram.

Långsamt gör slagen mellan framåt och bakåt mindre dramatiskt.

När vi accepterar att långsamt också är en väg ökar chansen att se vad som sker och ger oss möjligheten i den långsamma farten justera riktning och kraft. Långsamt minskar vår aggressivitet och hjälper oss att hitta balans i allt som vi möter utanför oss själva.

Jag är en snabb människa men mår bra av långsamt när jag finner den i mig. Jag tränar varje dag för att vara långsam i mitt agerande och mina reaktioner.

För långsamma människor kan en ökning av farten vara en viktig kontrast och för snabba att göra långsamt lika så.

Vad betyder långsamt för dig? Är du snabb eller långsam och vad skulle en förändring för dig innebära?

Idag är en dag jag väljer långsamt och är uppmärksam på hur det påverkar mina sinnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948